Escoltar

Ser estudiant universitari avui. Resultats de l'enquesta Via Universitària

Presentació d’un informe de la Xarxa Vives i la Fundació Bofill. 
Amb 20.517 estudiants enquestats, dels quals un milenar són de la UIB. 

Dia: dilluns, 30 de maig de 2016
Hora: de 10 a 11.40 hores
Lloc: Sala de Graus de l’edifici Antoni Maria Alcover, campus universitari, Palma 

La finalitat de l’informe que s'ha presentat és conèixer a fons el perfil dels estudiants i les seves característiques i condicions de vida, amb la finalitat d’orientar en la presa de decisions sobre polítiques universitàries  i assolir nivells més alts d’equitat participativa.

L’estudi se centra en una enquesta realitzada a 20.517 estudiants universitaris de 19 universitats, entre les quals 1.009 alumnes de la UIB. S’hi recull i analitza informació sobre les condicions de vida dels estudiants, les seves formes d’estudiar, la vinculació amb la Universitat, els hàbits culturals, els condicionants econòmics, així com les seves expectatives, els seus valors i creences en relació amb l’educació superior.

Sens dubte, el creixement quantitatiu dels estudiants matriculats les darreres dècades a la Universitat ha vingut acompanyat d’un important canvi qualitatiu. En són un exemple la diversificació del perfil socioeconòmic i cultural, la variabilitat de dedicació a l’estudi, les trajectòries universitàries cada cop més diverses i plurals, etc. 

L'acte de presentació de l'informe ha anat a càrrec del senyor Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats; el doctor Juan José Montaño, director general de Política Universitària i d’Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears; la senyora Francesca Mas, presidenta del Consell Social; i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB.

La senyora Maria Jesús Mairata,  directora del Servei d’Estadística i Qualitat Universitària de la UIB i membre de l’equip assessor de Via Universitàri, ha presentat la senyora Elena Sintes, directora científica i executiva de Via Universitària i coautora de l’informe, qui ha fet la presentació dels principals resultats de l’informe.

Després ha tingut lloc un debat obert al públic assistent, arran del contingut de l'informe.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 30/05/2016

Data de publicació: 25/05/2016