Escoltar

Seminari internacional sobre planificació i gestió del risc d'inundació en ambients mediterranis

L'INAGEA i el grup de recerca MEDhyCON organitzen aquesta sessió dedicada a la predicció de fenòmens hidrològics severs de fort impacte social i a la integració de les tecnologies de la informació i la comunicació a la planificació i gestió d’aquest risc

Inauguració
Dia: dimecres, 6 de març de 2019

Hora: 9 hores
Lloc: sala d'actes de l'edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus universitari, Palma

Atenció als mitjans
Dia: dimecres, 6 de març de 2019
Hora: 10.30 hores
Lloc: edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus universitari, Palma

Tindrà lloc la inauguració del «Seminari internacional sobre planificació i gestió del risc d'inundació en ambients mediterranis». Hi intervindran la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana M. Seguí; el director general d'Emergències i Interior, senyor Pere Perelló; el director de l'INAGEA, doctor Hipólito Medrano, i l'investigador principal del grup de recerca MEDhyCON, doctor Joan Estrany.

El seminari l'organitzen l'Institut d'Investigacions Agroambientals i d'Economia de l'Aigua (INAGEA) i el grup de recerca en Hidrologia i Ecogeomorfologia en Ambients Mediterranis (MEDhyCON). Aquesta activitat té com a objectiu aportar coneixement cientificotècnic per prevenir i pal·liar les conseqüències de les inundacions. El seminari pretén ser un espai de debat interdisciplinari basat en el progrés científic de la comprensió dels mecanismes físics, la predictibilitat de fenòmens meteoclimàtics de fort impacte social i la integració de les tecnologies de la informació i la comunicació. Hi participaran investigadors i tècnics d'universitats, centres de recerca i organismes públics amb competències sobre la gestió i la planificació del risc d'inundacions.

Al llarg del matí, es faran tres sessions dedicades a les eines avançades en la detecció primerenca dels riscos d'inundació, la gestió de l'emergència en episodis d'inundació i la incorporació de la hidrologia a la presa de decisions. Posteriorment, tindrà lloc una taula rodona sobre la incorporació de les tecnologies de la comunicació en la gestió i planificació del risc d'inundació.

Visita a Sant Llorenç des Cardassar

L'horabaixa, a partir de les 15.30 hores, els participants faran una visita a Sant Llorenç des Cardassar, la població més devastada per les inundacions que a l’octubre de 2018 assolaren la comarca de Llevant. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 06/03/2019

Data de publicació: 27/02/2019