Escoltar

Seminari: Estratègies autorials de la veu femenina en la poesia espanyola

 

 

Dies: dimecres, 14, i divendres, 16 de març de 2018
Hora: de les 14 a les 16 hores
Lloc: aules 9 i 21 de l'edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma

El grup de recerca en Literatures Ibèriques i Iberoamericanes (GRINLIBE) de la Universitat de les Illes Balears organitza el seminari «Estratègies autorials de la veu femenina en la poesia espanyola», que tindrà lloc els dies 14 i 15 de març de 2018.

Al llarg de dues sessions, s'exposaran les tàctiques que la veu femenina utilitza per visibilitzar-se en un medi literari regit per les normes d'una societat patriarcal. Al llarg de la història, les veus femenines han tingut dificultats per emergir i consolidar-se en el panorama literari i, posteriorment, per incorporar-se al cànon. Fins i tot en l'etapa contemporània són patents les dificultats de les escriptores per consolidar el seu prestigi artístic i intel·lectual.

El seminari explorarà alguns mecanismes, basats en exemples concrets, que ha utilitzat la dona per afirmar la seva presència a les lletres. També es reflectirà la manera com les escriptores fan front a la realitat històrica i la representen a les seves obres, i s’analitzarà especialment la reacció de les poetes espanyoles enfront d’un conflicte internacional com va ser la Guerra del Vietnam.

Data de l'esdeveniment: 14/03/2018

Data de publicació: 13/03/2018