Escoltar

Reunió internacional per millorar la inserció professionals dels universitaris del Magrib i el Pròxim Orient

La UIB acull el Taller de Qualitat de Pràctiques del projecte europeu SEMSEM, per millorar l’ocupabilitat i la mobilitat dels estudiants universitaris del Magrib i el Pròxim Orient en empreses europees 

Inauguració
Dia: dilluns, 20 d’octubre de 2014
Hora: 9.30 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus universitari, Palma  

La Universitat de les Illes Balears i la Fundació Universitat–Empresa de les Illes Balears (FUEIB) organitzen el Taller de Qualitat de Pràctiques, que es farà  els dies 20, 21 i 22 d’octubre de 2014 al campus universitari.

El taller comptarà amb la participació de 35 professors i responsables d’orientació i inserció professional de diferents universitats del Nord d’Àfrica (Tunísia, Marroc i Algèria), Pròxim Orient (Líban) i Europa (Espanya i França). Els objectius d’aquest taller són concebre una carta de qualitat per a la realització de pràctiques en empreses, definir les condicions de les estades i la forma d’avaluació, i identificar els principals problemes a l’hora de fer les estades.

Aquesta iniciativa forma part del projecte europeu SEMSEM (Services pour l’Employabilité et la Mobilité sous forme de Stages en Entreprises des étudiants du Maghreb / Machrek), aprovat per la Comissió Europea a través de l’Agència Executiva Europea (EACEA) en el marc del Programa Tempus VI (Mesures Estructurals), amb una durada de 36 mesos. El projecte SEMSEM té com a principal objectiu millorar l'ocupabilitat i la mobilitat dels estudiants de les diferents carreres professionals del Nord d’Àfrica i el Pròxim Orient mitjançant estades de qualitat efectuades en empreses.

El projecte el lidera la Universitat de Montpeller II (França) i hi participen 25 socis de de França, Alemanya, Tunísia, Marroc, Algèria i Líban, a més de la Universitat de les Illes Balears i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears.

Inauguració

A la inauguració del taller hi intervindran el senyor César Pacheco, director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior del Govern de les Illes Balears; el senyor Jacques Riviere, coordinador del projecte SEMSEM; i la doctora Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat de la UIB.  

Data de l'esdeveniment: 20/10/2014

Data de publicació: 17/10/2014