Escoltar

Red Eléctrica de España i la Universitat de les Illes Balears renoven el seu conveni marc de col·laboració

Red Eléctrica de España i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han renovat el conveni marc de col·laboració iniciat l'any 2009, mitjançant l'acord signat avui pel delegat regional de la companyia, Eduardo Maynau, i el Rector de la UIB, Llorenç Huguet. A l'acte, que ha tingut lloc al Rectorat de la Universitat, hi ha assistit també el vicerector d'Innovació i Transferència, Jordi Llabrés.

El nou conveni té una vigència de cinc anys i estableix el marc general de col·laboració en àrees de caràcter formatiu, cultural, científic i tecnològic.

L'objectiu principal d'aquest acord és potenciar la investigació científica i tecnològica i la transferència de resultats, així com promoure iniciatives i actuacions que contribueixin al desenvolupament sostenible, especialment en l'àmbit del medi ambient, l'eficiència energètica i les noves tecnologies. 

A més, contribuirà a la difusió del funcionament del sistema elèctric i del paper que hi exerceix Red Eléctrica, com a operador del sistema i gestor de la xarxa de transport elèctric.

L'acord de col·laboració es desenvoluparà mitjançant convenis específics per a actuacions concretes. Una d’aquestes, de caràcter divulgatiu, tindrà relació amb la celebració de l'Any Internacional de la Llum. Un altre projecte específic serà la realització d'un estudi econòmic dels beneficis ambientals i socials que aporten les interconnexions elèctriques submarines entre les Illes i la Península: l'enllaç en actiu Mallorca-Península i la connexió Eivissa-Mallorca, actualment en execució.

Red Eléctrica manté des de fa anys la col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears, especialment en el camp docent i d'investigació. Amb la renovació del conveni marc es pretén donar un impuls addicional a aquesta relació i ampliar-la a altres àmbits.

Data de l'esdeveniment: 06/07/2015

Data de publicació: 03/07/2015