Escoltar

Ramon Llull 2030. Cap a una economia del coneixement a les Illes Balears

A la UIB se celebra una primera reunió per parlar de convertir la façana marítima de Palma en un mostrador del coneixement generat a les Illes Balears

Hi assisteixen el Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma, la Cambra de Comerç de Mallorca, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, l’Autoritat Portuària de les Balears, Endesa i la UIB

Una economia balear basada en el coneixement. És possible?  

És el punt de partida d’una trobada que ha tingut lloc avui a la Universitat de les Illes Balears.

La idea és trobar consens i cercar la manera de convertir la façana marítima de Palma en un districte urbà de desenvolupament científic i d’atracció de talent que pugui ser l’eix d’una nova economia a les Illes Balears basada en el coneixement.

I per què la façana marítima de Palma?

Perquè és on es troben quatre punts neuràlgics de la ciutat, de l’illa i també de l’arxipèlag balear. El Moll Vell, l’edifici de GESA, el Palau de Congressos i el barri de Nou Llevant suposen quatre reptes que podrien tenir una solució coordinada: dedicar una de les zones més rellevants de les Illes Balears a la ciència i la tecnologia, a la cultura i al coneixement, connectant la façana marítima de Palma al «corredor de la ciència i la tecnologia» dibuixat per l’IMEDEA, la UIB, el ParcBIT i l’Hospital Universitari Son Espases.

Per què ara?

Perquè comença una legislatura, s’està revisant el Pla general d’ordenació urbana de Palma i s’ha de desenvolupar el Pla estratègic de model de ciutat i l’estratègia regional d’especialització intel·ligent RIS3. Perquè el Palau de Congressos aviat es posarà en funcionament, Ports de les Balears dissenya el seu pla director, i tenim diverses possibilitats sobre el futur de l’edifici de GESA.

I a partir d’ara?

El primer que farem, amb el suport de la Direcció General d’Innovació i Recerca, serà organitzar unes jornades al mes d’abril per cercar consens social. Editarem una publicació on es recullin els detalls i les possibilitats de la iniciativa.  

Notícia relacionada

Data de publicació: 05/02/2016