Escoltar

Proves de la V Miniolimpíada de Física i Química a les Illes Balears

Dia: dijous, 21 de maig de 2009
Hora: 9.45 h, acte de benvinguda; 10 h inici de les proves
Lloc: aula 1 de l’edifici Mateu Orfila i Rotger, campus universitari, Palma,
i a les seus universitàries de Menorca i d’Eivissa i Formentera.

Es permetrà als mitjans gràfics la presa d’imatges a l’inici de les proves.

Tindran lloc les proves de la V Miniolimpíada de Física i Química, organitzada pels departaments de Física i de Química de la Universitat de les Illes Balears, l’Associació de Químics i l’Associació de Físics de les Illes Balears, amb la col·laboració de la Direcció General d’Administració, Ordenació i Inspecció Educativa del Govern de les Illes Balears i del Col·legi Oficial de Químics, i el patrocini del Consell de Mallorca i la Caixa de Balears ,“Sa Nostra”.

L’objectiu d’aquesta competició és promoure l’interès per la física i la química entre els estudiants de quart d’ESO i motivar-los per a l’estudi i la millora dels seus coneixements en aquestes matèries.

Hi participen 97 estudiants (74 alumnes són de Mallorca, 14 de Menorca, 6 d’Eivissa i 3 de Formentera), que representen 31 centres de totes les illes (23 de Mallorca, 5 de Menorca, 2 d’Eivissa i 1 de Formentera).

Premis individuals: el primer, 300 euros i diploma, el segon, 200 euros i diploma, el tercer, 100 euros i diploma, el quart, 60 euros i diploma, i el cinquè, cinquanta euros i diploma. Tots els professors i alumnes participants rebran un obsequi.

Premis per centres: el primer, 300 euros i diploma; el segon, 200 euros i diploma; i el tercer 100 euros i diploma.

Programa de la Miniolimpíada:

9.15 hores: arribada a l’edifici Mateu Orfila i Rotger
9.45 hores: acte de benvinguda, amb la presència del doctor Antoni Miralles, degà de la Facultat de Ciències; la doctora Josefa Donoso, directora del Departament de Química de la UIB; el doctor Climent Ramis, director del Departament de Física de la UIB; i el doctor Joan Frau, professor de Química Física de la UIB i president de l’Associació de Químics de les Illes Balears.
10 hores: inici de la prova
11.30 hores: berenar
12 hores: els participants i els professors participaran en demostracions pràctiques a càrrec de professorat dels departaments de Química i de Física de la UIB.

Documents relacionats

Data de publicació: 21/05/2009