Escoltar

Prop de 90 infants i joves desenvoluparan el seu talent acadèmic en una estada a la UIB aquest estiu

Participen en el II Campus Humanisticosocial d'Estiu, el X Campus Cientificotècnic d’Estiu i el III Campament Petits Científics 

Una norantena d’alumnes de primària i secundària de Mallorca, Menorca i Eivissa participen aquests dies en el II Campus Humanisticosocial d'Estiu, el X Campus Cientificotècnic d’Estiu i el III Campament Petits Científics. Les tres activitats tenen lloc a partir de la darrera setmana de juny amb estades que oscil·len entre els dos dies, per als alumnes de primària, en el cas del Campament Petits Científics, i els quatre dies, en el cas dels dos campus de secundària.

El Vicerectorat d'Estudiants i la Residència d'Estudiants subvencionen una part del preu de l’estada a la residència als alumnes de Menorca que participen en els dos campus de secundària.

II Campus Humanisticosocial d'Estiu

Es desenvoluparà entre els dies 25 i 28 de juny de 2019 i hi participaran 26 alumnes (23 de Mallorca i 3 de Menorca) de primer de batxillerat.

El Campus es distribueix en dos grups:

  • Activitats d’Estudis Anglesos, Filosofia, Llengua i Literatura Catalanes i Llengua i Literatura Espanyoles
  • Activitats de Geografia, Història i Història de l'Art

Entre els objectius del campus destaca potenciar l’interès dels joves estudiants i incentivar l’accés als estudis d'Humanitats i Ciències Socials. A més, també es pretén fomentar el treball en equip, la creativitat i la capacitat de comunicar experiències.

Hi col·laboren Bankia i l’Obra Social «Sa Nostra», Caixa de Balears.

X Campus Cientificotècnic d’Estiu

Es farà en dos torns: l’un, del 25 al 28 de juny i l’altre, de l’1 al 5 de juliol de 2019

  • Primer torn: hi participen 31 alumnes de Mallorca i 1 de Menorca de quart d'ESO i primer de batxillerat
  • Segon torn: hi participen 30 alumnes de Mallorca i 2 de Menorca de quart d'ESO i primer de batxillerat

Participaran en activitats científiques i tecnològiques que tindran lloc al campus universitari i que seran impartides per alumnes col·laboradors de la Facultat de Ciències i de l’Escola Politècnica Superior de la UIB, amb l’objectiu de potenciar l’interès en la ciència i la tecnologia

Hi col·laboren la Facultat de Ciències, l’Escola Politècnica Superior de la UIB, Bankia, Obra Social «Sa Nostra», Caixa de Balears, i Red Eléctrica de España.

III Campament Petits Científics

Dates: 25 i 26 de juny de 2019

20 alumnes de sisè de primària (18 de Mallorca i 2 d’Eivissa ) participen en aquest projecte educatiu, en què faran activitats científiques i tecnològiques combinades amb altres d’esportives i amb l’aventura de dormir en tendes al campus mateix. Una proposta elaborada per despertar la curiositat per l’ampli ventall de possibilitats que ofereix la ciència i la tecnologia, a més d’adquirir valors com la solidaritat i la companyonia.

Els alumnes disposaran d’una directora i d’un monitor de temps lliure per a les activitats esportives, i comptaran amb la supervisió d’alumnes col·laboradors de la Facultat de Ciències i de l’Escola Politènica Superior de la UIB per a les activitats científiques i tecnològiques.

Hi col·laboren la Facultat de Ciències, l’Escola Politècnica Superior de la UIB, Bankia, Obra Social «Sa Nostra», Caixa de Balears, i Red Electrica de España. 

Data de l'esdeveniment: 25/06/2019

Data de publicació: 19/06/2019