Escoltar

Primeres Jornades Ramon Llull 2030: La façana del futur que volem

Els dies 13, 14 i 15 d’abril es debatran idees en el marc de la iniciativa Ramon Llull 2030 per convertir la façana marítima de Palma en un districte urbà de desenvolupament científic i d’atracció de talent

Inauguració
Dia: dimecres, 13 d’abril de 2016
Hora: 9 hores
Lloc: Cambra de Comerç de Mallorca, c/ de l’Estudi General, 7, Palma  

Les primeres Jornades Ramon Llull 2030 tindran lloc els dies 13, 14 i 15 d’abril de 2016 a la seu de la Cambra de Comerç de Mallorca, amb l’objectiu de debatre idees i generar els consensos necessaris per convertir la façana marítima de Palma en un districte urbà de desenvolupament científic i d’atracció de talent que pugui ser l’eix d’una nova economia a les Illes Balears basada en el coneixement.

La inauguració de les jornades serà a càrrec de:

  • El senyor José F. Hila, batlle de Palma.
  • El senyor Josep Lluís Pons, director general d'Innovació i Recerca del Govern de les Illes Balears.
  • El senyor Antoni Noguera, segon tinent de batlle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma.
  • El senyor Joan Gual, president de l’Autoritat Portuària de les Illes Balears.
  • La senyora Marta Vall-Llossera, degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears.
  • El senyor Ernest Bonnín, director general d’Endesa-Balears.
  • El senyor Álvaro Middelmann, vicepresident de la Cambra de Comerç de Mallorca.
  • El doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears.

La façana marítima de Palma és l’àrea on es troben quatre punts neuràlgics de la ciutat, de l’illa i també de l’arxipèlag balear. El Moll Vell, l’edifici de GESA, el Palau de Congressos i el barri de Nou Llevant suposen quatre reptes que podrien tenir una solució coordinada: dedicar una de les zones més rellevants de les Illes Balears a la ciència i la tecnologia, a la cultura i al coneixement.

Per això, el contingut de la jornada està estratègicament dividit en cinc parts: un marc conceptual que ha d’ajudar a comprendre l'origen i la importància del Territori Ramon Llull 2030 així com els innovadors conceptes que l'envolten, i quatre panels temàtics sobre diferents iniciatives (PGOU, model port/ciutat, Nou Llevant i Palau de Congressos i edifici de GESA). Tant el marc conceptual com els quatre panels cerquen obrir debat sobre iniciatives innovadores al Territori Ramon Llull 2030, i incorporar el model de ciutat intel·ligent a Palma mitjançant l'ús d’estratègies de turisme intel·ligent.

Les primeres Jornades Ramon Llull 2030 les organitza la Universitat de les Illes Balears amb l’ajut d’un comitè d’experts format per membres de la Cambra de Comerç de Mallorca, l’Autoritat Portuària de les Balears, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, Endesa i l’Ajuntament de Palma, amb el suport de la Càtedra Santander UIB d’Innovació i Transferència del Coneixement. Les jornades estan finançades per la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, a través d’una convocatòria d’accions especials de la Direcció General d’Innovació i Recerca.

Notícia relacionada

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 13/04/2016

Data de publicació: 04/04/2016