Escoltar

Primera tesi doble d'una universitat espanyola i una de russa

La UIB és la única universitat a tot l’Estat que disposa d’un doble doctorat amb una universitat russa, la Universitat Russa de l'Amistat dels Pobles 

Irina Veselova, amb una tesi d’Història titulada «El paper i lloc de Francisco Javier Clavijero en la historiografia espanyola» es va convertir el 12 d’octubre passat en la primera doctora de l’únic programa de doctorat doble entre una universitat espanyola, la Universitat de les Illes Balears (UIB), i una universitat russa, la Universitat Russa de l'Amistat dels Pobles (RUDN).

La tesi es va llegir a la seu de la Universitat Russa de l'Amistat dels Pobles, a Moscou, amb presència de l’agregat d’Educació de l’Ambaixada espanyola a Moscou, José Aurelio Llaneza, i del vicerector d’Investigació de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot; davant un tribunal format per 20 professors russos i un d’espanyols. La tesi de Veselova ha estat dirigida conjuntament per l’acadèmic de la URAP, Larin Evgeniy, i pels professors de la UIB, Josep Juan Vidal i Antoni Picazo.

La Universitat de les Illes Balears és l’única universitat a tot l’Estat que disposa d’un doble doctorat amb una universitat russa, la Universitat Russa d’Amics dels Pobles, coneguda per les sigles RUDN, que és una de les principals universitats del país amb estatus federal. Aquest programa de doble doctorat és la continuació del doble màster existent des de fa anys entre ambdues universitats sobre Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió en la UIB i sobre Història i Art en la RUDN. Irina Veselova, que va cursar el màster i que ha viscut durant un any a Mallorca, ha estat la primera doctoranda a defensar la seva tesi dins aquest doble programa de doctorat, en el qual hi ha actualment una altra estudiant matriculada, també en la modalitat d’Història. 

Data de publicació: 09/11/2018