Escoltar

Presentació del llibre «Islas de las cien voces. Las Baleares en las literaturas alemana, francesa e inglesa del siglo XX»

El volum recull la recerca del grup RELATMIT sobre la representació de l'arxipèlag en les obres i treballs d'artistes, escriptors i viatgers europeus 

Dia: dijous, 16 de maig de 2019
Hora: 19 hores
Lloc: Llibreria Quars, carrer de Parellades, 12, de Palma 

El dijous, dia 16 de maig, tindrà lloc la presentació del llibre Islas de las cien voces. Las Baleares en las literaturas alemana, francesa e inglesa del siglo XX, del grup d'investigació Relat de viatges i mite insular. El viatge a les Balears (RELATMIT), coordinat per la doctora Carlota Vicens Pujol, professors del Departament de Filologia Espanyola, Clàssica i Moderna de la UIB.

Hi intervindran el director de l’IEB Francesc M. Rotger; el doctor Perico de Montaner, historiador; i la coordinadora del volum, la doctora Carlota Vicens Pujol. Tot seguit, el doctor Eduard Moyà, professor de Filologia Anglesa a la UIB, farà una lectura dramatitzada de textos.

El llibre està dividit en dotze capítols que mostren la representació de les Illes Balears a les literatures alemanya, francesa i anglesa. Una visió obtinguda de l’experiència de viatgers, artistes i autors que al llarg del segle XX visitaren les Illes i que, a través del seus relats, plantegen una visió múltiple i diferent del mite insular. El pròleg redefineix el concepte de «balearitat» i els diferents capítols contraposen el caràcter «exòtic» i «oriental» de les Illes amb una concepció més «massificada» i «no autèntica».

El punt de partida és la inauguració del Gran Hotel de Palma, l’any 1903, on s’allotjaven viatgeres com Margaret d’Este. Els diferents escriptors, de Gertrude Stein a Robert Graves, de Marte Brill a Marc Berard, permeten redescobrir un mite de les Balears que roman latent durant les dècades dels seixanta i setanta, i alhora deixen entreveure el final del paradís.

Cal dir també que el volum no només mostra diferents escenaris de l’illa de Mallorca, sinó que Menorca i Eivissa també hi són representades. 

 

Data de l'esdeveniment: 16/05/2019

Data de publicació: 10/05/2019