Escoltar

Presentació del llibre "Escritos en los cuerpos racializados. Lenguas, memoria y genealogías (pos)coloniales del feminicidio"

Dia: dijous, 14 de juliol de 2016
Hora: 20.30 hores
Lloc: llibreria Literanta, c/ de Fortuny, 4 A, Palma 

Tindrà lloc la presentació del llibre Escritos en los cuerpos racializados. Lenguas, memoria y genealogías (pos)coloniales del feminicidio, d’Edicions UIB.

La presentació serà a càrrec de la senyora Rosa Cursach, directora de l’Institut Balear de la Dona; la doctora Marta Fernández, directora de la col·lecció Estudis de Violència de Gènere; i de l’autora del llibre, Karina Bidaseca.

«El contingut d'aquest llibre és propi del temps en què vivim. Es troba inscrit en la genealogia de les lluites de les dones i feministes davant els feminicidis, exemplificades aquí per l'esdeveniment conegut com Ni Una Menys. En aquest mapa dels feminismes del Sud, les teories feministes des- i postcolonials ocupen un lloc destacat i qüestionen les representacions victimitzadores i homogeneïtzadores de les dones del Tercer Món, el que avui s’anomena Sud Global, bases d'“una retòrica salvacionista” que resulta en un projecte de tall colonizador. Així mateix, reflexiona sobre l'ètica de la responsabilitat feminista davant el problema de la narració de la trama i la memòria. Davant l’“inenarrable”, com es pot arribar a escriure una narrativa feminista que sigui eficaç simbòlicament per escriure aquestes pèrdues, que sigui capaç d'interpel·lar el món?». 

Data de l'esdeveniment: 14/07/2016

Data de publicació: 08/07/2016