Escoltar

Presentació del catàleg de l'exposició «Quaranta anys, 40 poetes, XL artistes»

Laia Martínez i López i Elisenda Farré diran poemes, i l'Orquestra UIB interpretarà diverses peces musicals

Dia: dilluns, 16 de juliol de 2018
Hora: 19 hores
Lloc: Ca n'Oleo, c/ de l'Almudaina, 4, Palma
 

Tindrà lloc la presentació del catàleg de l'exposició Quaranta anys, 40 poetes, XL artistes, organitzada per commemorar els cinc segles i quaranta anys d'existència de la Universitat de les Illes Balears. Hi intervindran la consellera de Cultura, Participació i Esports, senyora Francesca Tur; la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana M. Seguí; i el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet.

L'acte comptarà amb la participació de l'Orquestra UIB i amb una lectura de poemes a càrrec de Laia Martínez i López i Elisenda Farré.

Quaranta anys, 40 poetes, XL artistes

L'exposició Quaranta anys, 40 poetes, XL artistes, comissariada per Antoni Torres Martorell, neix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, d'ensenyament, de recerca i de cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i l’intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua comunes. Per això, l'exposició uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

S'han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu del Principat, un de l’Alguer, un de Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc del País Valencià, que són els escriptors elegits, i els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, dels quals setze són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera —aquests són els de les Illes—, als quals se sumen cinc artistes de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un artista d’Andorra.

La selecció ha estat possible gràcies a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, i especialment a l'ajut d’Antoni Artigues, que n’era professor, l’Espai Octubre i l’Obra Cultural de l’Alguer.

Aquesta exposició itinerarà durant dos anys per les contrades de parla catalana: el recorregut s’iniciarà a la Universitat de les Illes Balears, a Palma, a l’edifici Sa Riera i al campus universitari, a la Seu d'Eivissa i Formentera i a la Seu de Menorca, per després viatjar més enllà de la Mediterrània cap a altres indrets del continent. Ara mateix, i fins al 31 d'agost, l'exposició es pot visitar a la Torre dels Ducs de Medinaceli del Verger, a Alacant.

Hi col·laboren la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Institut d'Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 16/07/2018

Data de publicació: 13/07/2018