Escoltar

Presentació del VI volum de l'"Antologia de textos de les Illes Balears", dirigida pel doctor Joan Miralles, catedràtic de Filologia Catalana de la UIB

La col·lecció constarà d’un total de dotze volums, que tenen la finalitat de compilar els usos de què ha estat objecte històricament la llengua catalana

Dia: dimarts, 15 de febrer de 2011
Hora: 19.30 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra,
c/ de la Concepció, 12, Palma

Tindrà lloc l’acte de presentació del sisè volum de l’Antologia de textos de les Illes Balears, obra que coordina i dirigeix el catedràtic de Filologia Catalana de la UIB Joan Miralles. La presentació serà a càrrec del doctor Joan Miralles; la doctora Caterina Valriu, professora de la UIB; la senyora Margalida Tous, directora general de Política Lingüística; el senyor Pere Joan Martorell, director general de Cultura; i el senyor Santiago Juan, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Antologia de textos de les Illes Balears és un sèrie iniciada pel doctor Joan Miralles l’any 1995 amb l’objectiu de compilar textos referits a les Illes Balears des del segle XIII a la Guerra Civil. La finalitat de l’obra és demostrar la unitat de la llengua catalana i la diversitat d’usos de què ha estat objecte al llarg de la història. Tots els textos han estat acarats amb els originals corresponents, tant si es tracta de primeres edicions com de manuscrits.

El sisè volum és el darrer volum dedicat al segle XIX, d’un total de tres, i inclou textos de la literatura popular, teatrals, administratius, capitulars, contractuals, cerimonials, epistolars, testamentaris, parlamentaris, homilètics, d’inventaris i onomàstics. L’antologia completa comprendrà dotze volums. Els sis volums restants es referiran a textos malloquins del segle XX (4 volums), textos procedents de les Pitiüses i textos en relació amb Menorca.

L’Antologia de textos de les Illes Balears la impulsen la Conselleria d’Educació i Cultura i l’Institut d’Estudis Baleàrics, i l’edita Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Data de l'esdeveniment: 15/02/2011

Data de publicació: 14/02/2011