Escoltar

Presentació del European Research Council de la Comissió Europea a la UIB

L’ERC impulsa la investigació d’excel·lencia amb un important pressupost que dóna suport als  joves investigadors i als científics ja consolidats 

La UIB rebrà dijous, dia 16 d’octubre, la visita del senyor José Labastida, Director del Departament de Gestió Científica del European Research Council (ERC), el principal organisme europeu per al finançament de la recerca fonamental. El seu pressupost actual, inclòs dins el programa Horitzó 2020 (H2020), és de 13,1 mil milions d'euros per al període 2014-2020.

A les 11 hores, a la sala de juntes de l'edifici Mateu Orfila i Rotger, el doctor Labastida farà una presentació de l’ERC oberta a tots els investigadors dels departaments i instituts de recerca de la UIB. Durant la seva visita mantindrà diverses reunions de treball amb els responsables de la Universitat, per tal d’estudiar les oportunitats que l’ERC pot oferir a la comunitat d'investigadors de la UIB.

L'ERC subvenciona projectes de recerca fonamental a través de diferents modalitats i per períodes de cinc anys. El seu principal objectiu és donar suport als investigadors excel·lents i els seus equips, amb un finançament atractiu i per un període suficientment llarg, que permeti l'obtenció de resultats significatius en àmbits capdavanters.

Durant els 7 anys d’existència, l’ERC ha finançat  prop de 4.500 investigadors, entre els quals hi figuren 236 espanyols.

Des de 2007, any de la seva creació, un total de 10 premis Nobel i 3 medalles Fields han estat concedits a científics que havien gaudit d’un ERC Grant. Entre aquests, els recentment guardonats amb el premi Nobel de Fisiologia i Medicina 2014, profesor Edvard I. Moser i la professora. May-Britt Moser.

El doctor Labastida és físic teòric i  catedràtic de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC), i compta amb una dilatada experiència en gestió de política científica.  

Documents relacionats

Data de publicació: 15/10/2014