Escoltar

Presentació de la pel·lícula "Remake", de Roger Gual

Cloenda del cicle Cinema d’Autor a l’Augusta 

Roda informativa

Dia: dijous, 29 de maig de 2014
Hora: 12 hores
Lloc: Cinema Augusta, Palma
 

Projecció

Dia: dijous, 29 de maig de 2014
Hora: 20.30 hores
Lloc: Cinema Augusta, Palma 

L’actor i director escènic Juan Navarro i Bàrbara Obrador, directora del Servei d’Activitats Culturals de la UIB, presentaran als mitjans de comunicació la projecció de la pel·lícula Remake, que clou el cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, organitzat pel Vicerectorat de Cultura, Projecció Social i Seus Universitàries de la UIB.

El cicle Cinema d’Autor ha permès conèixer de primera mà el parer, l'experiència i la visió de diferents directors i actors de cinema, els quals han participat en un col·loqui posterior a la presentació de les pel·lícules.

Juan Navarro (protagonista)

Té una llarga trajectòria com a performer, actor i director escènic. Des de l'any 2000 es converteix en aliat habitual de Rodrigo García i La Carnicería Teatro, amb els quals segueix col·laborant en l'actualitat. També ha treballat al llarg de 25 anys amb directors i companyies sempre relacionats amb llenguatges escènics no convencionals, Roger Bernat (BCN), Marta Galán (BCN), La Fura dels Baus (BCN), Anita Saij (Copenhaguen), Einstürzende Neubauten (Berlín), o Sara Molina (Granada).

Com a director escènic, ha fet propostes com Tala, una adaptació de la novel·la homònima de Thomas Bernhard, a més d'espectacles de creació com Fiestas populares, Agrio beso, Baby, Nancy Spungen, Pequeño preludio inmortal, El Paraíso es un lugar tranquilo, entre altres.

També ha treballat en cinema amb directors com Roger Gual, Santiago Zanou, Isabel Coixet o Fernando Colomo.

Roger Gual (director)

Guió i direcció. Barcelona, 12 de novembre de 1973.

El 2001 coescriu i codirigeix la pel·lícula Smoking Room.

El llargmetratge va ser premiat en la cinquena edició del Festival de Cinema Espanyol de Màlaga amb el premi al millor guió, a la millor interpretació conjunta i el premi especial del jurat. A més, va rebre una menció especial del jurat al Festival Internacional de Karlovy Vary i una nominació al premi Fassbinder en els premis de la European Film Academy. També va rebre el premi a la millor opera prima a Tudela i en la Mostra de València, a més del Goya a la millor direcció novell de l'any 2002. Smoking Room es va estrenar en sales comercials a mitjan juny de 2002. També publica el llibre Todo por un largo. Diarios de Smoking Room amb l’Editorial Ocho y Medio a Madrid.

El 2005 escriu, roda i finalitza el seu segon llargmetratge, aquesta vegada dirigit en solitari, anomenat Remake, que s'estrena comercialment en sales l'abril de 2006. Amb aquest film competeix en diversos festivals internacionals: Mar del Plata (Argentina), Locarno (Suïssa), Mont-real (Canadà) i guanya un premi per la interpretació de Juan Diego al Festival de Cinema Espanyol de Màlaga i el premi a la millor pel·lícula i al millor actor per a Àlex Brendemühl a la Primavera Cinematogràfica de Lorca. Remake s'estrena el 2007 en sales comercials d'Argentina i França amb bones crítiques en diaris internacionals com La Nación, Libération o Le Monde.

El 2010 dirigeix l'espectacle Més enllà del Pont per a la productora ZOOPA de Santi Millán. Els dos actors són Àlex Brendemühl i Marta Torné, que porten l'obra al Teatre Borràs de Barcelona i al Teatro Lara de Madrid, a més d'una gira per Espanya.

El 2012 roda el seu tercer llargmetratge, Menú degustació. És una coproducció entre Espanya i Irlanda en què compta amb actors com Fionnula Flanagan, Stephen Rea, Jan Cornet, Clàudia Bassols i Vicenta Ndongo, entre d'altres. 

Data de l'esdeveniment: 29/05/2014

Data de publicació: 28/05/2014