Escoltar

Premi per al professor Emilio Mauleón

L'Escuela de Estudios Cooperativos de la Universitat Complutense de Madrid li ha atorgat el premi a la millor investigació en l'àrea d'economia i altres afins per la seva tesi doctoral 

L'Escuela de Estudios Cooperativos de la Universitat Complutense de Madrid ha guardonat el doctor Emilio Mauleón Méndez amb el premi a la millor investigació en l'àrea d'economia i altres afins per la seva tesi doctoral, Régimen económico y contable de las Sociedades Agrarias de Transformación (SAT), defensada a la Universitat de les Illes Balears l'any 2015. 

L'Escuela de Estudios Cooperativos opera com una escola de negocis especialitzada en l'estudi, anàlisi i recerca de les organitzacions de participació: societats cooperatives, societats laborals, societats agràries de transformació, mútues i confraries, així com les associacions i fundacions.

La recerca d'Emilio Mauleón ofereix solucions a múltiples qüestions juridicoeconòmiques de les SAT i proposa unes normes sobre aspectes comptables per a aquestes empreses. La proposta de regulació comptable ofereix una norma sobre la qualificació comptable del capital; sobre la valoració de les operacions del soci realitzades amb la seva pròpia SAT; i un nou model de compte de resultats. A més, incorpora revelacions en la memòria, destacant informació en matèria social; i inclou nombroses millores en el procés de formulació, verificació, aprovació i dipòsit dels comptes anuals, i fa una especial èmfasi en la seva publicitat registral. La tesi l'han dirigida el doctor Carlos J. Pomar Castellano, del Departament d'Economia de l'Empresa de la UIB, i el doctor Carlos Vargas Vasserot, del Departament de Dret Mercantil de la Universitat d'Almeria.

El doctor Emilio Mauleón és professor del Departament d'Economia de l'Empresa de la UIB. En l'actualitat participa en un projecte de recerca nacional d'integració cooperativa i reestructuracions responsables, finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat. 

Notícia relacionada

 

Data de publicació: 29/02/2016