Escoltar

Palma acull el primer simposi nacional Advaning Chemistry in Spain: Early Career ERC Researchers

Aquest esdeveniment, organitzat per la UIB i la Reial Societat Espanyola de Química, tindrà lloc els dies 21 i 22 de novembre a CaixaFòrum de Palma i té l’objectiu de fomentar la recerca en tots els àmbits d’investigació de la química 

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i la secció territorial a les Illes de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ-IB) organitzen el primer simposi Advancing Chemistry in Spain: Early Career ERC Researchers, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de novembre a CaixaFòrum, de Palma. Són unes jornades d'abast estatal que tractaran de posar en valor els treballs de la recerca d’excel·lència en química liderats per joves investigadors científics del nostre país.

Amb aquestes jornades, els organitzadors d’aquest esdeveniment tenen l’objectiu de transmetre la il·lusió i la voluntat d’investigadora dels joves científics de la RSEQ, fomentant així la recerca en el món de la química des de qualsevol de les seves línies d’investigació. A aquestes conferències hi participaran joves investigadors que han obtingut finançament europeu com a ERC Starting Grants, com a ERC Consolidator Grants i com a ERC Proof of Concept Grants, atorgades per l’European Research Council (ERC) a la innovació en química.

Inauguració

Aquest congrés serà inaugurat el dia 21 pel Dr. Enrique García Riaza, vicerector d’Investigació i Internacionalització de la UIB. Acte seguit, Luiz Liz Marzán, director científic del CIC biomaGUNE a Sant Sebastià, serà l’encarregat de pronunciar-ne la conferència inaugural, que donarà pas a les ponències sobre les noves fites en el món de la química.

A més, dia 21 també tindrà lloc la taula rodona «Presente y futuro de la investigación (química) en la Universidad», amb Luiz Liz Marzán, director científic del CIC biomaGUNE (Sant Sebastià); Nicolás Ojeda Belmar, ERC Spanish Expert i Punt de Contacte Nacional (Madrid); Jesús Jiménez Barbero, director científic del CIC bioGUNE (Biscaia); Miquel À. Pericás, director de l'Institut Català d’Investigació Química (Tarragona), i Miguel Á. Miranda Alonso, president de l’àrea CTQ en l’Agència Espanyola d'Investigació.

José Manuel Saá, president de la Reial Societat Espanyola de Química a les Illes Balears i catedràtic de Química Orgànica de la UIB; Josefa Donoso, catedràtica de Química Física de la UIB, i Ángel García Raso, catedràtic de Química Orgànica de la UIB, són els principals organitzadors d’aquest esdeveniment. UIBCongrés, departament d’organització de congressos de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, també hi col·labora. Per a més informació, clicau aquí

Data de l'esdeveniment: 21/11/2019

Data de publicació: 19/11/2019