Escoltar

MicroBank i la UIB signen un conveni per facilitar la creació d'empreses per a estudiants i titulats

La línia de finançament està dotada amb 10 milions d’euros


El president de MicroBank, Josep Francesc de Conrado, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet Rotger, han signat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits.

Amb la signatura d’aquest acord s’estableix una línia de finançament de 10 milions d’euros a la qual poden accedir estudiants i titulats amb projectes professionals i de noves empreses. Els beneficiaris seran persones físiques i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d’euros.

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits fins a un import màxim de 25.000 euros (amb un màxim del 95 per cent de la inversió). Els projectes hauran de comptar amb un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per la Universitat de les Illes Balears.

Per la seva banda, la UIB, a través de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, dóna suport des de fa anys a la creació d’empreses i la innovació. Amb aquest conveni s’impulsarà encara més aquest sector.

Més de 290.000 microcrèdits

Des de l’inici de la seva activitat, i fins a la data, MicroBank ha concedit 292.259 microcrèdits, per un import de 1.708 milions d’euros, i, segons l’«Informe sobre l’impacte dels microcrèdits» elaborat per ESADE, ha contribuït a crear o consolidar més de cent mil llocs de treball.

El banc continua sent la institució que més recursos destina al finançament de projectes a través de microcrèdits. El banc ofereix microcrèdits per a emprenedors destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectius atendre necessitats que permeten superar una dificultat temporal i facilitar el desenvolupament personal i familiar.

Per a més informació:

Departament de Comunicació de MicroBank
Elena Martín Martín e-mail: emartin@microbanklacaixa.es
Tel.: +34-93 281 37 57 / 630 00 75 93

Servei de Comunicació de la UIB
Premsa.com@uib.cat
Tel.: 971 17 34 74 / 971 17 25 51

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 23/10/2014

Data de publicació: 23/10/2014