Escoltar

Màgia i ciència, de la mà de l'IFISC (CSIC-UIB)

Matemàtics, químics, neurocientífics i mags ompliran les sales de Caixafòrum Palma de diversió i ciència en el VII cicle Explorant les Fronteres entre Sabers 

Dies: 6, 13 i 20 de maig de 2014
Hora: 19 hores
Lloc: Caixafòrum Palma, plaça de Weyler, 3, Palma 

L'Obra Social ”la Caixa” i l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB), organitzen la setena edició del cicle Explorant les Fronteres entre Sabers al Caixafòrum Palma. En aquesta ocasió sota l'epígraf «Màgia i ciència: ni amb tu ni sense tu» es combinen dues disciplines que, encara que inicialment puguin semblar antagòniques, estan molt més properes entre si del que podríem imaginar.

El cicle es desenvoluparà en tres sessions, els dies 6, 13 i 20 de maig de 2014, i comptarà amb la participació de científics i mags. Ells ens ajudaran a entendre com la ciència ha après coses de la màgia i com els mags han sabut utilitzar alguns coneixements científics per dur a terme els seus trucs.

La primera conferència tindrà lloc el proper 6 de maig amb el títol «Màgia, química o tot alhora?». En aquesta sessió Josep Duran i Pep Anton Vieta, del Departament de Química de la Universitat de Girona i membres de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la mateixa universitat, desvetllaran els secrets dels alquimistes a través d'experiments carregats de màgia i misteri.

«Sorpresa! Les bases neurobiològiques de l'il·lusionisme» és el títol de la segona sessió del cicle Màgia i Ciència: ni amb tu ni sense tu, prevista per al dia 13 de maig. Luis M. Martínez Otero, investigador del Laboratori de Neurociències Visuals de l'Institut de Neurociències d'Alacant, i Miguel Ángel Gea, il·lusionista, s'encarregaran de demostrar per què la ciència i la màgia es complementen tan bé en l'estudi del cervell.

Fernando Blasco, matemàtic de la Universitat Politècnica de Madrid, Jorge Luengo, campió mundial d'invenció de màgia 2009, i Isabel Queralt, professora de matemàtiques, s'encarregaran de tancar el cicle amb «M3: Màgia, Matemàtiques i Motivació». L'objectiu d'aquesta sessió és combinar il·lusions, nombres, problemes, puzles i molta màgia per descobrir que la nostra ment no té límits.

Totes les sessions de Màgia i Ciència: ni amb tu ni sense tu tindran lloc al Caixafòrum Palma a les 19 hores. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 06/05/2014

Data de publicació: 05/05/2014