Escoltar

L'exercici físic manté en forma la memòria de treball i la capacitat d'inhibició

Un equip d’investigadores del grup de recerca en Neuropsicologia i Cognició de la Universitat de les Illes Balears exploren les relacions entre l’exercici físic i la millora de funcions cognitives 

Un equip d’investigadores del grup de recerca en Neuropsicologia i Cognició de la Universitat de les Illes Balears ha publicat recentment un estudi a la revista Frontiers in Behavioral Neuroscience en el qual exploren les relacions entre l’exercici físic regular i la millora de funcions executives com la memòria de treball i la inhibició.

Les investigadores Concepción Padilla, Laura Pérez i Pilar Andrés varen comparar la realització de funcions executives –que es consideren essencials per al bon funcionament cognitiu, ja que permeten la planificació, l’organització i l’autocontrol de l’individu–, en persones que tenien entre 18 i 30 anys amb diferents nivells d’activitat física.

Segons l’estudi, els participants que realitzaven exercici físic de manera regular mostraven una millor capacitat de memòria de treball que els participants sedentaris, amb una millor capacitat per dur a terme dues tasques verbals simultànies i inhibir interferències en la realització d’aquestes tasques. D’aquesta manera, els resultats assolits per les investigadores de la UIB mostren que els beneficis de l’exercici crònic no són només físics, sinó també cognitius, en la mesura que la pràctica regular de l’exercici físic pot millorar la inhibició i la memòria de treball.

El treball de les investigadores de la UIB ha assolit un important ressò i ha estat un dels deu articles de recerca en neurociència més vists del mes de març en les publicacions científiques del grup Frontiers in.

Referència bibliogràfica:

Padilla, C.; Pérez, L.; i Andrés, P. «Chronic exercise keeps working memory and inhibitory capacities fit». Frontiers in Behavorial Neuroscience. 11 de març de 2014. doi: 10.3389/fnbeh.2014.00049

Notícies relacionades

Data de publicació: 23/05/2014