Escoltar

L'evolució mil·lenària dels paisatges mediterranis

La UIB i la Universitat de Plymouth organitzen una reunió al Santuari de Lluc del 8 al 10 de setembre en el marc d'un projecte científic europeu

El Departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears i el de la Unversitat de Plymouth organitzen la reunió «Changing the face of the Mediterranean. Land cover and population since the advent of farming», que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de setembre de 2017 al Santuari de Lluc (Escorca).

Aquesta reunió forma part d'un projecte científic europeu que pretén analitzar l'evolució a llarg termini (des de l'Holocè; ≈ 12.000 anys) dels paisatges mediterranis. Quan i com es varen crear les marjades a la serra de Tramuntana, les màquies de Provença i altres paisatges icònics mediterranis? Quin va ser el paper de les oscil·lacions demogràfiques en la transformació del medi ambient, des d'un paisatge natural a un altre culturalment modificat? Aquest projecte, finançat per Leverhulme Trust (2015-2018), té com a objectiu proporcionar respostes a aquestes preguntes fent servir dues fonts de dades àmpliament disponibles: el pol·len i els registres arqueològics. Tots dos mètodes estan sent aplicats en zones paradigmàtiques de la regió mediterrània, entre les quals l'illa de Mallorca. 

Data de l'esdeveniment: 08/09/2017

Data de publicació: 07/09/2017