Escoltar

Letters from Deià: A Poet's Correspondence

El seminari té l’objectiu de fer visible la correspondència escrita per Robert Graves durant la seva estada a Deià, una part poc coneguda de la seva obra 

La Universitat de les Illes Balears acull el seminari Letters from Deià: A Poet’s Correspondence sobre el poeta britànic Robert Graves, organitzat pel grup de recerca Relat de Viatges i Mite Insular. El Viatge a les Balears, la Fundació Robert Graves (Delegació de la Presidència per a la Cultura) i el Servei d’Activitats Culturals, amb la coordinació de Patrícia Bastida i Eduard Moyà, doctors en Filologia Anglesa del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica, i el suport de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears.

El seminari tindrà lloc els dies 2 i 3 de desembre. Entre d'altres, s'hi impartirà la conferència «Letters, Documents and Diary: Where Graves Obtained his Facts and Knowledge for 'Está en su casa'», a càrrec de William Graves, marmessor literari de Robert Graves, i Joana Maria Seguí Aznar, professora emèrita de Filologia Anglesa de la UIB. Posteriorment tindrà lloc la projecció del documental My Majorca i un debat posterior amb William Graves.

La correspondència de Robert Graves

Robert Graves va escriure al voltant de 30.000 cartes durant tota la seva vida, 9.000 de les quals han estat catalogades en més que setanta institucions (biblioteques d’universitats com la d’Oxford i universitats dels EUA, entre altres). Tot i així, gran part de la seva correspondència roman encara sense catalogar. Es calcula que l’autor va enviar 10.000 cartes des de Deià: aquestes cartes foren l’única via de comunicació amb la seva xarxa literària durant els cinquanta anys que va residir a l'illa de Mallorca.

Moltes d’aquestes lletres s’adreçaven a noms literaris aclamats i a celebritats amb qui el poeta va tenir una relació més o menys propera (com T. S. Eliot, Robert

Frost, Edmund Blunden, Alan Sillitoe, Kingsley Amis, Agatha Christie, Winston Churchill, Ingrid Bergman o Alec Guinness). Alguns d’ells varen visitar Robert Graves a Mallorca. La seva correspondència, rica i valuosa, és una faceta poc explorada del poeta; l'objectiu d'aquest seminari és, per tant, proporcionar-hi la visibilitat que es mereix. 

Data de publicació: 02/12/2019