Escoltar

Les avantguardes musicals nord-americanes arriben a la UIB de la mà del programa Recorreguts Musicals

Dies: els dimarts 6, 13, 20, 27 i el divendres 30 de març de 2012
Hora:
19 hores
Lloc:
Sa Riera,
carrer
de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

El Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears organitza el cicle Genesis of a Music. Avantguardes Nord-americanes, una activitat que pretén valorar les aportacions de les avantguardes musicals nord-americanes amb un itinerari pels diferents autors i corrents. El cicle és coordinat per Jordi Alomar, musicòleg, i s'inscriu en el programa Recorreguts Musicals.

El cicle vol fer un apropament a les distintes tendències sorgides als Estats Units d’Amèrica al llarg del segle XX, que presenten una alternativa radical a la tradició europea. Començant pels compositors experimentals pioners dels anys vint (Cowell, Antheil, Partch) i l’empremta dels exiliats entre els anys trenta i quaranta, se centrarà en l’entorn de la New York School of Music and Visual Arts, que suposa una alternativa als plantejaments formalistes europeus. Partint de les aportacions de John Cage, s’estudiarà el vincle amb artistes visuals i literaris de la generació beat i el consegüent naixement de corrents experimentals durant els anys seixanta, seguint la multiplicació de corrents fins a l’actualitat. Durant els recorreguts es coneixeran les músiques dels autors, així com els textos més significatius d’una alternativa estètica cabdal en la història del segle XX.

Programa:

  • Dimarts, 6 de març: Pioners i exiliats: la gènesi d’una música. Cowell, Antheil, Varèse i Partch.
  • Dimarts, 13 de març: L’adveniment del rock des d’una perspectiva sociològica.
  • Dimarts, 20 de març: John Cage i el seu cercle: la New York School of Music and Visual Arts.
  • Dimarts, 27 de març: Fluxus, minimalisme/s i revivals.
  • Divendres, 30 de març: Projecció audiovisual sobre John Cage: From Zero: 4 Films on John Cage by Frank Scheffer and Andrew Culver.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 06/03/2012

Data de publicació: 05/03/2012