Escoltar

Les Illes Balears i les Canàries uneixen esforços en l'àmbit de la planificació hidrològica

La UIB i la Universitat de La Laguna organitzen una trobada amb l'objectiu de compartir experiències en gestió i planificació de l'aigua en aquests territoris insulars 

Inauguració
Dia: dijous, 21 de novembre de 2019
Hora: 9 hores
Lloc: Sala d'actes, edifici Guillem Cifre de Colonya, campus universitari, Palma 

La Universitat de les Illes Balears i la Universitat de La Laguna organitzen la jornada Lliçons Apreses i Reptes de Futur: Primera Trobada Insular sobre la Planificació Hidrològica de les Illes Balears i les Illes Canàries.

En aquesta trobada es compartiran les experiències en matèria de planificació i gestió de l'aigua que s'han aplicat en ambdós arxipèlags aquests últims anys, se n’exposaran els èxits, fracassos i experiències. Així, la trobada permetrà crear un nexe de col·laboració acadèmica, institucional i regional, per escometre amb garanties els reptes de futur de les Illes.

Els arxipèlags tenen unes singularitats que cal tenir en compte a l'hora de fer la planificació hidrològica o qualsevol altra actuació relacionada amb els recursos hídrics. Les regions de les Canàries i les Balears, per tant, afronten els processos de planificació hidrològica amb unes dificultats afegides pel fet de ser territoris aïllats, fragmentats, i amb una activitat econòmica que necessita grans quantitats d'aigua. En definitiva, requereixen uns recursos hídrics en quantitat i qualitat importants, que no sempre tenen disponibles, i més encara en la realitat del canvi climàtic, amb pluges de cada vegada més irregulars i torrencials, i que tenen efectes nocius per a les poblacions.

A la inauguració hi intervindran el conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, senyor Miquel Mir; el director general de Planificació Territorial, Transició Ecològica i Aigües del Govern de les Illes Canàries, senyor Víctor Navarro; la directora general de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears, senyora Joana Maria Garau; el doctor Juan Carlos Santamarta, professor de la Universitat de La Laguna, i el doctor Cels Garcia, professor de la Universitat de les Illes Balears.

Aquesta activitat té el suport del Govern de les Illes Balears, el Govern de les Canàries i de l'Aliança per l'Aigua. 

Data de l'esdeveniment: 21/11/2019

Data de publicació: 18/11/2019