Escoltar

La tesi doctoral de Gerard Draper desenvolupa nous protocols per millorar la seguretat en el comerç electrònic

La recerca aporta solucions en el camp de l’intercanvi equitatiu amb l’objectiu d’incrementar el nivell de seguretat en les transaccions electròniques 

La tesi doctoral de Gerard Draper Gil, defensada a la Universitat de les Illes Balears, estudia el problema de l’intercanvi equitatiu, per aportar solucions que ens ajudin a incrementar el nivell de seguretat en les transaccions electròniques. La tesi Fair Exchange in e-commerce and certified e-mail, new scenarios and protocols l’han dirigida el doctor Josep Lluís Ferrer Gomila i la doctora María Francisca Hinarejos Campos, del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica.

En un intercanvi equitatiu totes les parts involucrades tenen un objecte que volen intercanviar, però cap de les parts implicades no vol donar el seu objecte si no té la seguretat que rebrà els objectes de les altres parts. L’intercanvi equitatiu té multitud d’aplicacions, com la firma electrònica de contractes, on els elements a intercanviar són firmes de contractes, l’enviament certificat de missatges, on s’intercanvien un missatge per una evidència de recepció; o un procés de pagament, on intercanviam un pagament (ecash, Visa, echeck, etc.) per béns digitals o per un rebut. En particular, la tesi presenta aportacions en tres àmbits relacionats amb l’intercanvi equitatiu: la firma electrònica de contractes, els protocols de correu electrònic certificat i els sistemes de pagament electrònic.

En l’àmbit de la firma electrònica de contractes, la tesi presenta dos nous escenaris i proposa un protocol optimista per a cada un. A més, presenta un estudi de l’eficiència dels protocols de firma electrònica multipart des del punt de vista de la seva arquitectura. Pel que fa al correu electrònic certificat, la tesi presenta dos protocols optimistes dissenyats per ser desplegats sobre la infraestructura actual de correu electrònic, per tant, assumeix la participació de múltiples agents de transferència de correu. Finalment, en l’àmbit de sistemes de pagament, la tesi presenta un esquema de xec bancari al portador, eficient i segur, que garanteix que la transferència dels xecs es fa de manera anònima i equitativa.

Fitxa de la tesi doctoral

  • Títol: Fair Exchange in e-commerce and certified e-mail, new scenarios and protocols
  • Autor: Gerard Draper Gil
  • Programa de doctorat: Informàtica
  • Departament: Ciències Matemàtiques i Informàtica
  • Directors: Josep Lluís Ferrer Gomila i María Francisca Hinarejos Campos 

Documents relacionats

Data de publicació: 02/08/2013