Escoltar

La tesi d'Hipólito Navarro, defensada a la UIB, analitza la contribució dels acords de Basilea a la solvència de la banca

La tesi doctoral d'Hipólito Navarro Rodríguez, defensada a la Universitat de les Illes Balears, estudia la contribució de l'acord de Basilea II a la solvència de la banca. L'investigador analitza al treball Basilea II: una perspectiva más amplia les limitacions d'aquesta figura i la seva relació amb la crisi de les hipoteques subprime o d'alt risc. A més, la tesi aprofundeix en els comportaments humans no ètics com a causants de les insolvències i les fallides financeres.

La recerca d'Hipólito Navarro sorgeix de l'interès creat per la confluència de l'esclat de nombrosos escàndols financers i de la implementació de Basilea II, un acord internacional sobre els requisits patrimonials de la banca que es publicà el juny de 2004 i que substituí l'acord dit Basilea I. Els acords de Basilea I i II són un conjunt de recomanacions sobre legislació i regulació bancària emeses pel Comitè de Supervisió Bancària de Basilea, creat el 1974 i que actualment està integrat pels governadors dels bancs centrals de 27 estats. Concretament, la tesi s'ha centrat en els acords de Basilea II, que tenen com a objectiu crear un estàndard internacional que serveixi de referència als reguladors bancaris per establir els requeriments de capital necessaris per assegurar la protecció de les entitats davant els riscs financers i operatius.

Documents relacionats

Data de publicació: 23/12/2010