Escoltar

La solidaritat té premi

La UIB lliura els premis Agenda 2030 per als TFG i TFM i els guardons del I Concurs de Fotografia #SomSolidaritat UIB, que premien el talent universitari i el compromís amb la cooperació universitària, la transformació social i el desenvolupament humà sostenible 

L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) i el Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable han lliurat els Premis Agenda 2030 per a la Transformació Social i el Desenvolupament Humà Sostenible per a treballs de fi de grau (TFG) i treballs de fi de màster (TFM) dels cursos acadèmics (2016-17, 2017-18 i 2018-19), en el marc del compromís adquirit per la Universitat de les Illes Balears amb la implementació de l'Agenda 2030. Alhora, l’OCDS, amb la col·laboració de la Conselleria d'Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, ha lliurat els premis del segon termini del I Concurs de Fotografia #SomSolidaritat UIB amb l’objectiu d’impulsar la participació de la comunitat universitària tant en programes de mobilitat internacional en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament com en accions de voluntariat.

Hi han intervingut el Rector de la Universitat de les Illes Balears, el doctor Llorenç Huguet; la directora general de Cooperació del Govern, la senyora Laura Celià; el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, el doctor Antoni Aguiló, i la directora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, la senyora Ruth Escribano.  

Premis Agenda 2030

Els alumnes premiats pel seu Treball de Fi de Grau són:

 • Primer premi: Maria Rado, del grau d’Infermeria, per Dones víctimes de tràfic amb finalitat d’explotació sexual: rol dels professionals sanitaris, conseqüències en salut i barreres. No hi assisteix. El premi consisteix en una dotació econòmica de 1.000 euros i un diploma.
 • Segon premi: Victòria Vives, del grau d’Educació social, per Educación emocional en contextos de violència. No hi assisteix. El premi consisteix en una dotació de 500 euros i un diploma.
 • Tercer premi: Sara Bagur. Del grau d’Educació Primària, per “L’autoestima i la motivació docent com a eixos transversals de l’educació inclusiva”. El premi consisteix en una dotació de 250 euros i un diploma.

Els alumnes premiats pel seu Treball de Fi de Màster són:

 • Primer premi: Aligi Molina, del Màster de Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, per El municipalismo ante el sistema prostitucional global: una estratègia para la intervención local. El premi consisteix en una dotació econòmica de 1.000 euros i un diploma.
 • Segon premi: Marta Bauzà, del Màster Universitari en Ciència i Tecnologia Química, per Esponges impregnades amb carbons derivats de les xarxes metal·loorgàniques tipus zif-67 i mil-100 per a l’extracció d’hidrocarburs. El premi consisteix en una dotació de 500 euros i un diploma.
 • Tercer premi: Pau Villalonga, del Màster Universitari en Formació del Professorat, per Projecte Multidisciplinari sobre el disseny d’una instal·lació fotovoltaica a un centre educatiu de les Illes Balears. El premi consisteix en una dotació de 250 euros i un diploma.

Premis del concurs de fotografia

Hi havia tres categories (voluntariat local, estades solidàries i beques de pràctiques) i s’hi podien presentar com a màxim dues fotografies a cada una. Els guanyadors següents:

 • Categoria #VoluntariatUIB (desert)
 • Categoria #EstadesSolidariesUIB
  • Primer premi: Carla Conca, per Diàlegs. El premi consisteix en una Polaroid Snap Touch 2.0, amb funda i paper fotogràfic, i una GoPro Hero (2018) amb accessoris; tot valorat en 500 euros.
  • Segon premi: Aina Enguídanos, per No és el què, sinó el com. El premi consisteix en una Polaroid Snap Touch 2.0, amb funda i paper fotogràfic; tot valorat en 250 euros.
 • Categoria #BequesPractiquesUIB
  • Primer premi: Carla Iraida, per Aprèn a aprendre. El premi consisteix en una Polaroid Snap Touch 2.0, amb funda i paper fotogràfic, i una GoPro Hero (2018) amb accessoris; tot valorat en 500 euros.
  • Segon premi: María Carvajal, per La felicidad es sencilla, lo difícil es ser sencillo. El premi consisteix en una Polaroid Snap Touch 2.0, amb funda i paper fotogràfic; tot valorat en 250 euros.  

Data de publicació: 17/12/2019