Escoltar

La revista científica "Chemical Communications" publica un article dels investigadors del Departament de Química de la UIB

L'equip de la UIB ha aconseguit aïllar una de les formes no canòniques d’apariament de les bases dels àcids nucleics (ADN/ARN)

La prestigiosa revista científica internacional Chemical Communications (Chem Comm) destaca en la contraportada del seu darrer número la recerca d'un equip d'investigadors del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears. Els autors de l'article són Àngel Terron, catedràtic de Química Inorgànica, Ángel García-Raso i Miquel Barceló-Oliver, del Grup de Recerca en Química Bioinorgànica i Bioorgànica, i Antoni Frontera i Carolina Estarellas, del Grup de Recerca en Química Supramolecular.

L'article recull la recerca dels investigadors de la UIB en el camp de la química bioinorgànica en particular, però també de la química de coordinació clàssica, així com de la química computacional.

La recerca presenta a la comunitat científica un anàleg d'uracil (i per tant, d’un ARN) preparat pels investigadors de la UIB que és capaç d’estabilitzar una de les formes generalment menys coneguda d’aquestes molècules, però no per això menys important. El quartet d'uracils, a més, mostra que ions metàl·lics tòxics com la plata (usada com a bactericida en electrodomèstics, desodorants...) poden estabilitzar aquestes formes naturals imitant el potassi i, per tant, aquest fet ajuda a conèixer el perquè de la seva toxicitat.

Documents relacionats

Data de publicació: 08/04/2011