Escoltar

La recerca de la UIB, premiada per l'Associació de Ramaders de Porc Negre Mallorquí Selecte

Els ramaders reconeixen la contribució dels estudis fets pels investigadors de la UIB a la conservació d’aquesta raça autòctona en perill d’extinció 

L’Associació de Ramaders de Porc Negre Mallorquí Selecte ha premiat els investigadors de la Universitat de les Illes Balears pels seus estudis sobre el porc negre mallorquí.

Des de l’any 1997, els investigadors de la UIB han realitzat diferents estudis que han contribuït a la conservació d’aquesta raça autòctona en perill d’extinció. Concretament, les doctores Misericòrdia Ramon i Antònia Picornell i el doctor José Castro, del Laboratori de Genètica, han fet estudis sobre la singularitat genètica d’aquesta raça. Els doctors Josep Cifre i Jaume Jaume, del Departament de Biologia, han estudiat l’aprofitament de les pastures. El doctor Antoni Pons, del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut, ha estudiat la qualitat de la carn i el greix del porc negre.

També s’han desenvolupat noves formes de cuinar i comercialitzar la carn de porc negre, com la porcella rostida confitada que han ideat els professors de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears Juan Romero i Juan Carlos Azanza.

El lliurament del guardó va tenir lloc dimecres a Sineu, en el marc del tradicional mercat de la porcella de porc negre, que té lloc cada any el dimecres abans de Nadal. 

Documents relacionats

  • IB3

Data de publicació: 21/12/2012