Escoltar

La recerca biomèdica, una de les línies prioritàries i amb major finançament de la UE

Oportunitats i instruments de finançament de la recerca en ciències de la salut del programa Horitzó 2020 

Dimarts, dia 21 d’octubre, el Vicerectorat d’Investigació i Postgrau ha organitzat la visita a la UIB del doctor Octavi Quintana, director de la Direcció General de Recerca i Innovació (DG R&I) de la Comissió Europea. Durant molts anys el doctor Quintana ha assumit la responsabilitat de la recerca en l'àmbit de la salut.

La recerca biomèdica té un pes fonamental en el conjunt del nou programa marc H2020. En la seva estructura, la investigació en ciències de la vida és una línia prioritària, tant per al European Research Council (ERC) com per al programa d’Infraestructures de Recerca (RI), al qual dedica una part substancial del seu pressupost. En el programa «Tecnologies futures i emergents» (FET - flagship), un dels dos projectes seleccionats ha estat el cervell humà, finançat amb mil milions d’euros per als pròxims deu anys. Finalment, al tercer pilar, «Reptes socials», del H2020, un dels set objectius prioritaris a abordar és «Salut, canvi demogràfic i benestar», finançat amb més de set mil milions d’euros.

Per la seva experiència, el doctor Quintana és un excel·lent coneixedor de les oportunitats que ofereix el nou Programa marc de recerca i innovació H2020 per als investigadors, i també de tots els instruments de què disposa la Unió Europea per al finançament de la recerca biomèdica i la cooperació internacional.

Demà, dimarts, a les 10 hores, a la sala multiusos de l’edifici cientificotècnic del campus universitari, hi haurà una reunió amb el doctor Quintana per parlar de les polítiques de recerca i innovació de la UE. La reunió està oberta a tots els investigadors, i s’adreça especialment als investigadors en ciències de la salut. 

Data de l'esdeveniment: 21/10/2014

Data de publicació: 20/10/2014