Escoltar

La micropoetessa Ajo inaugura el XIII Festival de Poesia de la Mediterrània, en el qual col·labora la UIB

Dia: dimecres, 2 de febrer de 2011
Hora: 21 hores
Lloc: sala petita del Teatre Principal,
c/ de la Riera, 2, Palma

La poetessa Ajo inaugurarà amb un recital de micropoesia la tretzena edició del Festival de Poesia de la Mediterrània, en el qual col·abora la UIB. Ajo és micropoetessa, cantant, agitadora i personatge de referència de la contracultura madrilenya. Va fundar el grup de rock experimental Mil Dolores Pequeños, del segell discogràfic Por Caridad Producciones. Els seus dards poemàtics són una oda a la llibertat creativa. És subtil, afinada, precisa, punyent, pura irreverència enfront dels formalismes poètics.

Durant els darrers anys s’ha centrat en l’activitat poètica. Fanàtica de la brevetat i de la urgència per coincidir i comunicar s’ha reinventat com a micropoetessa.

El recital de micropoesia d’Ajo inaugurarà el XIII Festival de Poesia de la Mediterrània, una cita en què llengües i estètiques diferents es combinen en els versos recitats. L’esdeveniment l’organitzen les cases museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet i el Consell de Mallorca, amb la col·laboració de la UIB i sota la direcció del senyor Biel Mesquida, escriptor i antic responsable de Projectes Culturals de la UIB.

Programa del XIII Festival de Poesia de la Mediterrània:

  • Dimecres, 2 de febrer: recital de micropoesia, a càrrec de la poetessa Ajo.
  • Dimecres, 23 de març: concert de Marcel Cranc. Marcel Cranc s’ha convertit en un nom de referència en el de pop d’avantguarda i la cançó d’autor contemporània. Des de l’edició del seu debut Animal fràgil (Blau, 2006), les cançons de Marcel Cranc fan servir l’electrònica per vestir lletres intimistes que parlen de relacions humanes.
  • Dimecres, 13 d’abril: «Joan Maragall, el ciutadà», recital de poesia a càrrec de Rosa Novell i amb l’acompanyament al violoncel de Fany Silvestre, que alternarà els versos més coneguts del poeta amb altres que han caigut en l’oblit.
  • Dimarts, 24 de maig: concert de Las Migas. Des de la seva concepció, fa quasi quatre anys, femenina i plural, Las Migas dibuixen un insòlit quadre flamenc amb pinzellades de música culta. El formen Sílvia Pérez Cruz, Isabelle Laundebach, Marta Robles Crespo i Lisa Bause
  • Dimecres, 25 de maig: Gran Nit de la Poesia. Encontre de catorze poetes de diferents procedències que recitaran versos en diferents llengües i estils, tant en formes agosarades i transgressores, com en versions més clàssiques i pausades de lectura.

Totes les sessions es realitzaran al Teatre Principal de Palma a les 21 hores.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 02/02/2011

Data de publicació: 01/02/2011