Escoltar

La influència de l'entorn digital, línia d'anàlisi dels programadors culturals universitaris

Els nous llenguatges i la participació en entorns digitals han centrat debat de la III Jornada Fòrum Vives sobre la gestió de la Cultura a la Universitat

Dia: dijous, 7 de març de 2019
Hora: 12 hores
Lloc: sala d’actes de la Universitat de les Illes Balears (edifici Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. 07013 Palma). 

La Universitat de les Illes Balears (UIB) va acollir, el dijous 7 i el divendres 8 de març, la III Jornada Fòrum Vives sobre la Gestió de la Cultura a la Universitat. Va comptar amb la participació dels gestors culturals de les universitats de la Xarxa Vives, que analitzaren un dels reptes comuns de la gestió cultural universitària: el binomi format per l'entorn digital i els productes culturals.

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, i la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la mateixa universitat varen ser els encarregats d’obrir l’acte i donar la benvinguda als assistents. El programa de l’activitat va incloure la sessió formativa «Entorn digital i productes culturals. Nous llenguatges i participació», a càrrec de Gemma San Cornelio, professora agregada dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya i investigadora en cultura digital del grup de recerca Mediaccions de la mateixa universitat. Com a complement d’aquesta formació, a continuació va tenir lloc una sessió pràctica, en què els assistents varen aplicar els continguts apresos. 

En el marc de la Jornada Fòrum Vives, el grup de treball de Gestió Cultural es va reunir divendres per atendre la planificació, el seguiment i l’anàlisi del pla de treball, que inclou l’organització de la II Biennal de Teatre Universitari, prevista per a l’estiu de 2020. Aquestes jornades, juntament amb altres activitats culturals, integren el programa de cultura de la Xarxa Vives, la finalitat del qual és analitzar estratègies de promoció de la participació universitària en activitats culturals i l’impuls d’esdeveniments conjunts.

Fòrum Vives és un espai d’intercanvi i reflexió que promou la Xarxa Vives d’Universitats, i que organitza múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos arreu del territori. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 07/03/2019

Data de publicació: 06/03/2019