Escoltar

La importància de la independència dels consellers en les empreses cotitzades

L’Associació Espanyola de Finances premia un article dels professors Bartomeu Pascual i Rafel Crespí 

Els professors Bartomeu Pascual Fuster i Rafel Crespí Cladera, del Departament d’Economia de l’Empresa de la UIB, han estat guardonats amb el premi de la Comissió Nacional del Mercat de Valors al Millor Article sobre Regulació, atorgat per l’Associació Espanyola de Finances (AEFIN) en el marc del XXI Fòrum de Finances.

El treball, titulat “Does the Independence of Independent Directors Matter?”, es presentarà dilluns, 27 de gener, en un seminari organitzat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors. L’article està pendent de ser publicat a la revista Journal of Corporate Finance.

La recerca analitza les característiques de les empreses que declaren com a independents consellers que estrictament no ho són. A partir d’informació pública, s'analitzen vuit criteris per determinar si un conseller és independent en el conjunt de les empreses cotitzades a Espanya. Les empreses declaren que tenen un 32,5% de consellers independents en el Consell d'Administració, tot i que, un cop filtrats, estrictament només són un 14,2%. La recerca destaca que les empreses amb estructures de propietat dispersa els classifiquen erròniament amb més freqüència que aquelles que tenen accionistes de referència, i es troba certa evidència que aquest comportament està correlacionat amb rendiments futurs. 

Data de publicació: 24/01/2014