Escoltar

La Xarxa Vives d'Universitats presenta la revista 'BUC. Universitat. Cultura. Llibres' a la Fira Internacional del Llibre LIBER

La Fira Internacional del Llibre LIBER ha acollit la presentació de la revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres de la Xarxa Vives d'Universitats. La publicació és una eina de les universitats que pretén divulgar la producció cultural i científica universitària, alhora que apropa les novetats editorials de les universitats a la societat.

Amb el número 2 a les mans, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, s'ha felicitat per l'aparició de la publicació, que ha definit com «ambiciosa». Tresserras ha destacat que l'àmbit universitari «propicia més vincles, més intercanvis» entre els territoris de parla catalana. El conseller ha afegit que la revista aporta informació «rica en detalls» sobre la producció editorial de les universitats de la Xarxa Vives.

BUC es configura com una «contribució» a la cultura catalana

La presidenta de la Xarxa i rectora de la UIB, Montserrat Casas, ha afirmat que la publicació, hereva de l'antic butlletí de novetats editorials NEU, «és un exemple de com la Xarxa arriba a tots els territoris de parla catalana i configura un nou espai de transferència de coneixement que permet l'intercanvi entre les universitats». Casas ha destacat que la revista arriba als professors, personal d'administració i serveis de les universitats i l'alumnat, amb un tiratge de 40.000 exemplars.

Per la seva part, el director de la publicació, Josep Terradellas, ha agraït el suport de la Generalitat de Catalunya i ha explicat que la publicació és fruit d'un treball d'evolució des de l'antic butlletí de novetats editorials NEU.

Eina de divulgació

En el seu segon número, la publicació inclou una entrevista amb el gerent d'Integració i Comerç del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), Antoni Estevadeordal, qui destaca que vivim un canvi de model de creixement, així com reportatge sobre la triple hèlix Universitat-Administració-Empresa com una clau per al desenvolupament i sobre la figura de Jaume I, l'any del 800 aniversari del seu naixement, temes d'interès general que es tracten des d'una perspectiva rigorosa i alhora atractiva. En definitiva, una nova eina de divulgació que respon al repte de fer possible la transferència de coneixement.

La revista és editada per la Xarxa Vives d'Universitats amb periodicitat semestral i amb un tiratge de 40.000 exemplars, que es distribueixen entre el professorat de les universitats membres de la Xarxa i l'alumnat universitari, així com en llibreries dels territoris de la Xarxa. BUC té una versió electrònica a la llibreria virtual www.e-buc.com, on està a l'abast del públic tota l'oferta editorial de les universitats.

La Xarxa Vives és una associació d'universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra i també d'altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeti coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

Data de publicació: 10/10/2008