Escoltar

La Xarxa Vives clou el curs 2013-14 amb un reconeixement als rectors fundadors

Durant l’acte es va homenatjar el lingüista i filòleg Germà Colón 

El Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà va ser l’escenari de l’acte de cloenda del curs 2013-14 de la Xarxa Vives, en el marc del XX aniversari de la institució que agrupa 21 universitats dels territoris de parla catalana.

La cloenda va servir per fer un reconeixement als rectors fundadors de la Xarxa. En paraules del vicepresident I, Joan Viñas, «l’impuls inicial d’aquelles 13 universitats fundadores esdevé clau per comprendre l’evolució de la institució: amb el seu tarannà obert a la cooperació es van anticipar al futur».

El doctor Jaume Carot, vicerector d’Investigació i Postgrau, va assistir a l’acte en representació de la Universitat de les Illes Balears i va recollir l’obsequi commemoratiu (una rèplica de l'acta de constitució de la Xarxa) per a les universitats fundadores. Cal recordar que el doctor Nadal Batle, Rector de la Universitat de Palma de Mallorca de l'any 1982 a l'any 1985, i de la de la Universitat de les Illes Balears de l'any 1985 a l'any 1995, va ser un dels grans impulsors de la Xarxa Vives d’Universitats.

Durant l’acte es va retre homenatge al lingüista i filòleg Germà Colón, que va rebre la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives “en reconeixement a la seva fecunda trajectòria d’estudi i com a referent de la filologia romànica i de la lexicologia catalana”. 

Data de publicació: 04/07/2014