Escoltar

La Universitat de les Illes Balears i la l'Université des Sciences et de la Technologie Mohamed Boudiaf d'Oran, cooperen en agricultura ecològica

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i l’Université des Sciences et de la Technologie Mohamed Boudiaf d’Oran (USTO), cooperen en agricultura ecològica.

La professora Meriem Kaid Harche, del Departament de Biotecnologia de la USTO, realitza una estada del 14 al 19 de setembre a la UIB, on es reunirà amb Jaume Rigo, professor del departament de Biologia de la UIB. Ambdós professors concretaran conjuntament els aspectes de la col·laboració en el projecte «Sostenibilitat ambiental i tecnologia aplicada al desenvolupament», del Programa Algèria Universitats (PAU).

També participa en el projecte la professora Farida Boukortt, del Departament de Biotecnologia de la USTO.

D’acord amb Jaume Rigo «hi ha una gran coincidència en els cultius algerians i els de la conca mediterrània espanyola com ara l’olivera, els cítrics i les hortalisses. Les necessitats d’ambdós territoris permet col·laborar en la formació en recursos d’estalvi hídric en cítrics i olivar, i també estudiar el sistema de reutilització de residus de molinada de l’oli per extreure energia per traslladar-lo a Algèria».

Durant la seua estada, Meriem Kaid Harche, assistirà a les XV Jornades tècniques de la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica (SEAE): Agricultura i Ramaderia Ecològica Mediterrània, on es donaran a conèixer les darreres innovacions en agricultura ecològica i sostenibilitat.

El projecte «Sostenibilitat ambiental i tecnologia aplicada al desenvolupament» del Programa Algèria Universitats contempla diverses accions de recerca, docència i difusió del coneixement aplicat a la sostenibilitat ambiental i a la tecnologia a les universitats de la Xarxa Vives d’Universitats i de la CRUO.

Data de publicació: 15/09/2009