Escoltar

La Universitat de les Illes Balears, capdavantera en recerca

La Universitat està situada entre les millors de l’Estat en qualitat de la recerca 

La Universitat de les Illes Balears és una de les universitats capdavanteres de l’Estat en l’àmbit de la recerca, segons les dades recollides per diferents rànquings publicats els darrers mesos.

La UIB és la segona universitat de l’Estat en recerca, segons l’U-Ranking de la Fundación BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE). A més, segons aquesta classificació, la UIB és també la sisena en productivitat, la vuitena en docència i la divuitena en innovació i desenvolupament tecnològic.

A més, la UIB es troba entre les deu primeres universitats de l’Estat en qualitat de la producció científica en onze disciplines en el període 2008-12, segons l’edició de 2013 dels «Rànquings I-UGR d’universitats espanyoles per camps i disciplines científiques». Així, la UIB és la primera universitat de l'Estat en qualitat de la producció científica en la disciplina de Biologia Vegetal i Animal. A més, en altres deu disciplines científiques la UIB es troba entre les deu primeres de l'Estat pel que fa a la qualitat de la recerca. Concretament, la Universitat és la tercera en Empresa; la quarta en Psicologia; la cinquena en Activitat Física i Esport, Geociències i Informàtica; la setena en Geografia i Urbanisme; la vuitena en Neurociències; la novena en Química; i la desena en Ecologia i Ciències Mediambientals i en Enginyeria Elèctrica i Electrònica.

Des del punt de vista dels camps científics –cada camp engloba diferents disciplines–, la UIB es posiciona globalment com una de les millors universitats de l'Estat pel que fa a la qualitat de la producció científica. Així, en set camps la Universitat se situa entre les deu primeres de l’Estat. La UIB és la segona en Matemàtiques, la quarta en Psicologia i Educació, la cinquena en Ciències Biològiques i en Química, i la sisena en Ciències de la Terra, en Física i en Altres Ciències Socials. 

Data de l'esdeveniment: 02/08/2013

Data de publicació: 02/08/2013