Escoltar

La UPV guanya el Campionat d'Espanya de Vela Universitària, celebrat a la badia de Palma

La competició, organitzada per la UIB amb la col·laboració del Reial Club Nàutic de Palma, ha constat de tres mànegues després de l'anul·lació de les dues últimes jornades per excés de vent i un fort xàfec. 

El Rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha lliurat les medalles als campions i ha animat a seguir apostant per l'esport universitari

L'equip de la Universitat Politècnica de València (UPV), integrat pels regatistes Carlos Gabriel Rosselló, Jorge Navarro, Borja Mas i Fernando Dávila, s'ha proclamat campió d'Espanya de Vela Universitària. La competició s'ha desenvolupat des del passat dijous a la Badia de Palma, organitzada per la UIB amb la col·laboració del Reial Club Nàutic de Palma.

L'anul·lació de les jornades de dijous i divendres, la primera per excés de vent i la segona per la caiguda d'un xàfec molt intens en el camp de regates, ha fet bons els resultats de les tres regates disputades dimecres, en què la tripulació de la UPV va obtenir dues victòries i un segon lloc, seguida de la Universitat Pompeu Fabra, amb dos segons i un primer. Ha completat el podi definitiu la Universitat de València, gràcies al parcial d'un primer, un segon i un tercer.

El lliurament de trofeus va tenir lloc divendres, a la Sala Magna del RCNP, i va comptar amb la presència del president de la Federació Balear de Vela, Joaquín González Devesa, i el Rector de la UIB, Llorenç Huguet, que varen felicitar les tripulacions premiades i animaren els presents a seguir treballant per consolidar l'esport universitari.

Al Campionat d'Espanya de Vela Universitària hi han participat esportistes de la UIB, així com de la Universitat Catòlica San Antonio de Múrcia (UCAM), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat d'Alacant (UA).

Després de dos anys en blanc, el Campionat d'Espanya de Vela Universitària va ser recuperat l'any passat a instàncies de la UIB. Aquesta és la segona vegada, després de la reeixida experiència de 2015, que el campionat nacional se celebra a les Illes Balears.

El Consell Superior d'Esports (CSD) convoca anualment el programa de Campionats d'Espanya Universitaris en 17 modalitats esportives, entre les quals està inclosa la vela.

Notícies relacionades

Data de publicació: 12/05/2016