Escoltar

La UIB reunirà l'elit matemàtica en el Segon Congrés Internacional sobre Funcions Zeta en Àlgebra i Geometria

Dia: dilluns, 3 de maig de 2010
Hora: 11 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

Tindrà lloc la inauguració del Segon Congrés Internacional sobre Funcions Zeta en Àlgebra i Geometria, que organitza la Universitat de les Illes Balears, a càrrec del doctor Antonio Campillo, president de la Reial Societat Matemàtica Espanyola i catedràtic d’Àlgebra i Geometria de la Universitat de Valladolid; el doctor Win Weys, professor de la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica) i membre de l’Organització Científica del Congrés; el doctor Llorenç Huguet, president del Comitè d’Organització Local del Congrés i catedràtic del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB; el doctor Arnau Mir, director del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB; i la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB.

El Segon Congrés Internacional sobre Funcions Zeta en Àlgebra i Geometria es durà a terme al campus universitari de Palma del 3 al 7 de maig, i hi assistiran experts de reconegut prestigi internacional. L’objectiu és posar en contacte els principals investigadors en funcions zeta amb investigadors interessats en les seves relacions i aplicacions amb diverses branques del coneixement, principalment la criptografia. D’aquí es deriva el segon objectiu del Congrés, que és dotar els diferents grups d’un espai d’interacció per facilitar sinergies que puguin resultar profitoses per a les respectives àrees de coneixement.

Es tractaran problemes i idees centrals en les matemàtiques, com els aspectes aritmètics i geomètrics de les funcions zeta locals, topològiques i motíviques; les sèries Poincaré relatives a valoracions; les funcions zeta de grups, anells i representacions, entre d’altres.

El Segon Congrés Internacional sobre Funcions Zeta en Àlgebra i Geometria és organitzat per la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració de la Universitat de Valladolid, la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat Catòlica de Lovaina de Bèlgica i el Cinvestav de Mèxic.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 03/05/2010

Data de publicació: 30/04/2010