Escoltar

La UIB realitza un taller per donar a conèixer les tortugues de terra

Taller per a infants a la finca pública de Son Real en col·laboració amb Ferrer Hotels 

La Universitat de les Illes Balears, juntament amb l’Agrupament Escolta i Guia Jaume I - Verge de Lluc i Ferrer Hotels, realitzarà el dia 15 d’abril un taller divulgatiu a la finca pública de Son Real (Santa Margalida) per donar a conèixer com s’estudien les tortugues de terra a infants entre 12 i 14 anys.

La tortuga mediterrània (Testudo hermanni) és una espècie de rèptil amenaçat a l’Estat espanyol. Des de fa gairebé dues dècades el professor d’Ecologia de la UIB doctor Samuel Pinya i els seus col·laboradors estudien diferents poblacions d’aquesta espècie a l’illa de Mallorca. Aquest seguiment permet determinar l’estat de conservació de les diferents espècies de tortugues que trobam a Mallorca. Els membres del grup de recerca d’Ecologia Interdisciplinària de la UIB en col·laboració amb alumnes de màster han organitzat un taller divulgatiu per explicar les metodologies d’estudi i seguiment de tortugues de terra. Concretament, uns vint-i-cinc nins i nines de l’Agrupament Escolta i Guia Jaume I - Verge de Lluc visitaran la finca de Son Real i cada cop que trobin una tortuga els investigadors de la UIB els ensenyaran a prendre informació sobre l’hàbitat que ocupa, el sexe, les mides corporals, el pes, la posició de la trobada, així com altra informació rellevant. Un cop presa tota la informació, la tortuga serà tornada al mateix punt de trobada.

L’activitat s’emmarca en l’objectiu de preservar la fauna de les Illes i es realitza en col·laboració amb Ferrer Hotels, que desenvolupa diferents plans de conscienciació per a la preservació de la biodiversitat insular. Així els nins i nines que participaran en aquesta activitat es convertiran en naturalistes per un dia. Ferrer Hotels col·laborarà amb l’activitat facilitant un pícnic i tot el material necessari als participants. Des de l’any 2006 la Universitat de les Illes Balears i Ferrer Hotels col·laboren estretament en el desenvolupament d’estudis aplicats a la conservació de la biodiversitat, com ara el seguiment de les poblacions de ferreret (Alytes muletensis) a la serra de Tramuntana.

El taller es realitzarà el dia 15 d’abril de 10 a 13 hores a la finca pública de Son Real. 

Data de l'esdeveniment: 15/04/2018

Data de publicació: 12/04/2018