Escoltar

La UIB presenta la digitalització de la revista «Studia Lulliana»

Dia: dilluns, 27 de juny de 2011
Hora: 11 hores
Lloc: Son Lledó,
campus universitari, Palma

El Servei de Biblioteca i Documentació de la Universitat de les Illes Balears, la Càtedra Ramon Llull i la Maioricensis Schola Lullistica presenten la digitalització de la revista Studia Lulliana, que permetrà posar tots els materials publicats a la revista a l'abast dels estudiosos d'una manera molt més directa i accessible. Aquesta iniciativa ha tingut el suport de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i l'Obra Social de Sa Nostra.

Hi assistiran:

  • el director de l'Obra Social de Sa Nostra, senyor Andreu Ramis
  • el rector de la Maioricensis Schola Lullistica, senyor Jordi Gayà
  • el director del consell editorial de la revista Studia Lulliana, senyor Antoni Bonner
  • el secretari del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, doctor Gabriel Ensenyat
  • la coordinadora de la Càtedra Ramon Llull, senyora Maria Isabel Ripoll
  • el director del Servei de Biblioteca i Documentació, senyor Miquel Pastor
  • la vicerectora d'Investigació, doctora Gemma Turnes
  • la Rectora de la UIB, doctora Montserrat Casas        


Studia Lulliana

La Maioricensis Schola Lullistica va impulsar la publicació de la revista Studia Lulliana l'any 1957, aleshores sota el títol d'Estudios Lulianos, com un instrument al servei de la investigació rigorosa sobre Ramon Llull i el lul·lisme. L'any 1991 la revista adoptà el nom actual. 

Al llarg del més de mig segle d’existència, la revista ha publicat articles dels més reconeguts especialistes en l’obra de Ramon Llull i representa amb fidelitat l’estat de la investigació lul·lística passa a passa. Per assolir més plenament aquest objectiu, la revista ofereix una bibliografia comentada exhaustiva de totes les publicacions de tema lul·lià que apareixen arreu del món.

La versió digital de la revista ja és accessible des de la Biblioteca Digital de les Illes Balears. Inclou 49 volums editats entre 1957 i 2009, que contenen 508 articles amb un total de 8.492 pàgines. Es presenta en dues col·leccions una per volums complets i l’altre com a base de dades d’articles.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 27/06/2011

Data de publicació: 23/06/2011