Escoltar

La UIB presenta bones pràctiques en preservació digital a la Universitat d'Oxford

Les universitats de Stanford i de Cambridge consideraren que la presentació fou la millor de la trobada internacional 

Eduard del Valle, tècnic del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB, presentà a la Universitat d’Oxford un cas d’aplicació pràctica d’anàlisi de riscs per prevenir pèrdues d’informació digital i bones pràctiques per implementar sistemes de preservació digital a llarg termini.

La presentació va tenir lloc durant el congrés del Preservation and Archiving Special Interest Group (PASIG 2017), organitzat per les universitats d’Oxford, Cambridge i Standford i patrocinat per Oracle Corporation.

Durant la seva exposició Eduard del Valle, tècnic del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB, va presentar les eines que es feren servir a la Unitat de Digitalització i Accés Obert (DAO) del Servei de Biblioteca i Documentació per analitzar els possibles riscs de pèrdua de la informació digitalitzada i emmagatzemada als seus sistemes, i analitzar el seu grau de fiabilitat en comparació amb arquitectures OAIS (Open Archives Information System) d’alt nivell i els nivells NDSA de preservació digital. Com a resultat d’aquesta anàlisi, es va decidir instal·lar a la Unitat DAO el sistema Libsafe de preservació digital a llarg termini, que compleix l’estàndard OAIS i la norma ISO 14721:2012.

La presentació va ser considerada la millor de la trobada per les universitats de Stanford i de Cambridge, i per la Digital Preservation Coalition i The National Archive del Regne Unit.

I ara, el PASIG 2018, a Mèxic

Arran de la seva formació com a pilot de transport de línia aèria, la Universitat de Cambridge, amb el suport de la British Library, ha convidat Eduard del Valle a fer una presentació al PASIG 2018, a Mèxic, sobre la possible aplicació dels sistemes de seguretat i qualitat emprats a l’aviació comercial i a la indústria aeronàutica als sistemes de preservació digital a llarg termini.

La presentació es farà conjuntament amb Panamedia Escuela Internacional de Pilotos, qui aportarà el seu saber fer en matèria de seguretat i qualitat aeronàutica, i serà patrocinada per l’empresa Libnova

Data de l'esdeveniment: 20/12/2017

Data de publicació: 20/12/2017