Escoltar

La UIB posa la pedagogia social al centre

El congrés internacional SIPS aterra a la Universitat del 21 al 23 de novembre

Inauguració
Dia: dimecres, 21 de novembre de 2018
Hora: 16 hores
Lloc: Aula Magna de l'edifici Guillem Cifre de Colonya, campus universitari, Palma

La Universitat de les Illes Balears (UIB) acull del 21 al 23 de novembre el XXXI Seminari Interuniversitari de Pedagogia Social (SIPS), un congrés internacional que obrirà els debats sobre els nous escenaris i reptes de la pedagogia social i la família. La trobada reunirà prop de cent cinquanta persones i compta amb la participació de personal docent i investigador universitari, grups d’investigació, institucions, entitats socioeducatives i alumnat en formació que cercaran respostes a les demandes i necessitats que la societat actual planteja en relació amb el concepte de la família i de l’educació social.

El congrés s’articula en tres eixos temàtics: pedagogia social i família; intervenció socioeducativa en infantesa, joventut i família; i metodologies d’investigació en pedagogia social. L’esdeveniment posa l’accent en l’acostament a aquestes realitats i es configura com un espai en el qual es pot intercanviar idees i compartir models, teories, pràctiques i experiències sobre intervencions socioeducatives en la família i metodologies aplicades. La cita reunirà referents internacionals en pedagogia social com el doctor de la Universitat Deakin John Toumbourou, o el doctor de la Universitat de Porto Jorge Negreiros.  

Els grups de treball constituiran l’espai de reflexió i debat per a l’intercanvi d’experiències, motiu pel qual el congrés no es basarà ni en presentacions individuals ni en exposicions. Així, els autors/es dels treballs seleccionats faran aportacions al debat general per reconèixer els camps d’estudi actuals i plantejar els reptes que afronten les universitats, els grups d’investigació, les institucions i les entitats socioeducatives en el camp de la pedagogia social.

La prèvia al congrés serà el dimarts 20 de novembre sota el títol «Present i futur dels reptes de les intervencions per l’enfortiment de la família al voltant del món», unes jornades de treball que alinearan les inquietuds del personal investigador per aconseguir un estàndard d’avaluació sobre els millors instruments per a les intervencions en família.

Inauguració

La inauguració tindrà lloc el dia 21 de novembre a l’edifici Guillem Cifre de Colonya i comptarà amb la presència del rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el conseller d’Educació i Universitat, senyor Martí March; la directora general de l’IMSERSO i presidenta del comitè organitzador del congrés, doctora Carme Orte; el president de la Societat Iberoamericana de Pedagogia Social (SIPS), doctor Xavier Úcar; i el professor de la UIB i membre del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) senyor Lluís Ballester. Els actes de benvinguda continuaran amb una recepció a l’Ajuntament de Palma, així com una visita cultural pel centre de la ciutat.

Per a més informació consultau la pàgina web: www.sips2018.com 

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 21/11/2018

Data de publicació: 19/11/2018