Escoltar

La UIB participa en l'organització dels actes per commemorar el centenari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans

El Teatre Principal de Palma acollirà l’acte inaugural de la commemoració de l’aniversari

Roda informativa:
Dia: dilluns, 4 d’abril de 2011
Hora: 12 hores
Lloc: Institut Ramon Llull,
c/ de la Protectora, 10, Palma

El senyor Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC); el senyor Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC; i el doctor Damià Pons, delegat de l’IEC a Palma i professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, presentaran en roda informativa la campanya «2011, l’any de la paraula viva» i les activitats commemoratives del centenari de la Secció Filològica de l’IEC.

Acte commemoratiu:
Dia: dilluns, 4 d’abril de 2011
Hora: 20 hores
Lloc: Teatre Principal,
c/ de la Riera, 2, Palma

Tindrà lloc la inauguració dels actes commemoratius del centenari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Presidiran l’acte el senyor Francesc Antich, president del Govern de les Illes Balears; el senyor Salvador Giner, president de l’IEC; i la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB. L’acte girarà entorn de les aportacions d’Antoni M. Alcover i de Pompeu Fabra a la recuperació de la llengua catalana al segle XX.

Hi participaran el senyor Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC; els senyors Josep Murgades i M. Pilar Perea, professors de la Universitat de Barcelona; i el senyor Jordi Mir, codirector de les Obres completes de Pompeu Fabra. També hi assistirà el doctor Martí March, vicerector primer, de Planificació i Coordinació Universitària de la UIB.

L'objectiu de la commemoració és doble: d’una banda, reconèixer l’aportació dels primers membres a la normalització i la consolidació de la llengua catalana al llarg del segle XX i al progrés de la ciència en aquesta àrea lingüística; i, de l’altra, reafirmar la vitalitat, la creativitat expressiva, el dinamisme innovador i la plena vigència del català en tots els àmbits del coneixement.

Organitzen l’acte l’Institut d’Estudis Catalans, la Secció Filològica de l’IEC, la delegació de l’IEC a Palma i la Universitat de les Illes Balears.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 04/04/2011

Data de publicació: 01/04/2011