Escoltar

La UIB participa en l'Acampallengua 2011 amb la Jornada de Normalització Lingüística, que es durà a terme a l'Espai UIB

Dies: dissabte, 16, i diumenge, 17 d’abril de 2011
Hora: a partir de les 10 hores

Lloc: Campos

La Universitat de les Illes Balears col·labora un any més en l’organització de l’Acampallengua. La novetat de l’edició d’enguany, que es farà els dies 16 i 17 d’abril a Campos, és la Jornada de Normalització Lingüística, que es farà a l’Espai UIB. La Universitat concedirà un crèdit de lliure configuració als estudiants que assisteixen un mínim de vuit hores a aquesta jornada.

Les activitats de l’Espai UIB s’encetaran amb la conferència «Normalització lingüística a les Illes Balears i la situació actual del català entre el jovent», que impartirà el doctor Gabriel Bibiloni, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB. Serà a les 11 hores a la sala d’actes de l’Edifici Polivalent.

A més d’aquesta conferència, en el marc de l’Espai UIB s’organitzaran altres ponències, que tractaran temes com la història de Campos, la presència del català a Internet o l’experiència de fer música en català. També es faran dues tuales rodones, sobre la sàtira política en els mitjans de comunicació en català i esports i llengua. Així mateix, es presentarà el llibre En castellano no hay problema, del senyor Carlos Callón, president d’A Mesa pola Normalización Lingüística de Galícia, i els portaveus de Joves de Mallorca per la Llengua explicaran les seves propostes.

L’Acampallengua

Neix l'any 1997 com una activitat promoguda per Joves de Mallorca per la Llengua. Es tracta d'una trobada juvenil que s’organitza cada any en un municipi de Mallorca. Té els objectius de mobilitzar els joves en favor de la llengua catalana, promoure la cultura feta en català, a Mallorca i al conjunt del territori de parla catalana, impulsar la participació dels joves en la vida associativa, promoure la integració lingüística dels no-catalanoparlants i contribuir a la vertebració en l’àmbit local del moviment a favor de la llengua.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 16/04/2011

Data de publicació: 14/04/2011