Escoltar

La UIB participa en el projecte europeu I.Family per identificar les raons per les quals els joves mengen com mengen i com això influeix en la seva salut

La Universitat de les Illes Balears participa en el projecte I.Family (IDEFICSFAMILY), que cerca identificar les raons per les quals els joves europeus mengen com mengen i com això pot tenir una influència sobre la seva salut per a tota la vida. La iniciativa la coordina la Universitat de Bremen (Alemanya) i hi intervenen 15 grups de recerca, incloent-hi un equip d'investigadors de la UIB i del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa sobre Obesitat i Nutrició (CIBERobn) dirigit pel doctor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB. El projecte I.Family el finança la Comissió Europea i té un pressupost de nou milions d'euros.

El projecte I.Family, construït a partir de la informació obtinguda de 10.000 nins que participen en l'estudi IDEFICS, proporcionarà llum sobre les influències més importants que reben els joves europeus, la seva forma de vida i els seus hàbits alimentaris. I.Family valorarà de nou les famílies a mesura que els fills entrin en l'adolescència, identificant aquelles famílies que hagin adoptat bons hàbits alimentaris i les que no. El projecte ajudarà a entendre els factors biològics, de comportament, socials i ambientals que dirigeixen el comportament alimentari durant la transició de la infantesa a l'edat adulta.

Documents relacionats

Data de publicació: 08/03/2012