Escoltar

La UIB participa a UNIferia, la primera fira virtual, impulsada pel CRUE, per als futurs universitaris

De l'1 al 5 d'abril, una plataforma en xarxa oferirà als estudiants informació sobre l'oferta acadèmica de grau, els diferents sistemes d'accés, beques i sobre les passes necessàries per poder cursar estudis superiors a 52 universitats

CRUE Universitats Espanyoles ofereix la primera fira virtual per ajudar els estudiants que aquest curs decidiran el seu futur acadèmic, i la UIB hi participa explicant l’oferta acadèmica. La primera edició d'UNIferia reuneix 52 universitats espanyoles que informaran en línia i de manera personalitzada sobre la seva oferta acadèmica de grau, els diferents sistemes d'accés, beques i sobre les passes necessàries per poder cursar estudis superiors. De l'1 al 5 d'abril, una plataforma virtual permetrà que els futurs universitaris superin les fronteres geogràfiques i temporals, s’informin i interactuïn amb els serveis d'informació i orientació de les institucions participants, i tot amb un format modern i accessible.

UNIferia és una plataforma atractiva, accessible i en format responsiu per poder adaptar-se als dispositius mòbils. El visitant rebrà, a través de canals de xat, atenció personalitzada del personal especialitzat en informació i orientació de cada universitat. En el punt d'informació principal, es podrà trobar informació general sobre el sistema universitari espanyol, així com un cercador per localitzar estudis de les universitats participants a la fira, ja sigui per tipus de branca de coneixement, per àmbit geogràfic, etc.

Conèixer l'oferta dels nous títols de grau, els diferents sistemes d'accés a la Universitat, les opcions de beques o d'internacionalització poden ser factors decisius per al futur professional dels joves. Per aquesta raó, el Grup de Treball dels Serveis d'Informació i Orientació Universitària (SIOU) ha treballat per posar en marxa UNIferia, una eina que millora els canals de comunicació i garanteix la igualtat d'oportunitats sense les limitacions que tenen les tradicionals fires d’educació superior.

Aquesta primera edició d’UNIferia és la primera passa per a futurs projectes que desenvoluparan les universitats espanyoles per obrir-la a l'oferta formativa de postgrau i per a la possible internacionalització de les institucions participants. 

Data de l'esdeveniment: 01/04/2019

Data de publicació: 25/03/2019