Escoltar

La UIB organitza la XV Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere: 15 anys de feminisme a les aules

Acte d’inauguració
Dia: dilluns, 4 de juliol de 2011
Hora: 10.30 hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

La cap de servei de l'Institut Balear de la Dona senyora Farah Bouazza, la codirectora de la XV Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere doctora Esperança Bosch, i la rectora de la Universitat de les Illes Balears, doctora Montserrat Casas, inauguraran la XV Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere: 15 anys de feminisme a les aules.

La Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere s’adreça a tothom que hi estigui interessat i es desenvolupa en classes magistrals, el treball de l'alumnat, els debats, les conferències i les activitats lúdiques.

Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere:
Dies: del 4 al 8 de de juliol de 2011
Lloc: edifici Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

La UIB organitza la darrera edició d’aquest curs d’estiu, que vol ser una recopilació dels temes tractacts durant els quinze anys de trajectòria, i durant cinc dies debatrà sobre matèries d'interès per als estudis de gènere, feministes i de les dones, com la salut, l’educació o la història.


Programa de dilluns, 4 de juliol 2011

  • 10 h. Lliurament de material
  • 10.30 h. Inauguració del curs
  • 11.30-14 h. Conferència inaugural a càrrec de Judith Astelarra, professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona. Presentació a càrrec de Esperança Bosch, professora de Psicologia de la UIB.
  • 16-17.30 h. Taula rodona: «Quinze anys no és res? Avanços aconseguits i reptes pendents per a la igualtat als mitjans de comunicació». Coordinada per Marta Fernández, membre de l'Associació Dones i Lletres i professora del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la UIB. Hi participaran Maria Manyosa, del programa La volta al dia en vuitanta mons, d'Ona Mallorca, Nekane Domblás, i directora d'Informatius d'IB3 TV, María Isabel Menéndez, professora de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Burgos, i Juan Plaza, professor de Periodisme de la Universitat Pontifícia de Salamanca.
  • 17.30-20 h. Projecció de la pel·lícula Visión, coproducció francoalemanya dirigida per Margaret Von Trotta. Presentació i dinamització a càrrec de Nina Parrón, que va ser membre de la direcció del Festival Internacional de Cinema Realitzat per Dones.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 04/07/2011

Data de publicació: 01/07/2011