Escoltar

La UIB organitza el III Col·loqui Internacional Comunitats Locals i Imperialisme Romà a Occident

Els especialistes analitzaran la relació entre Roma i el món indígena d’occident els dies 23 i 24 de juny

Inauguració
Dia: dijous, 23 de juny de 2011
Hora: 9.30 hores
Lloc: sala de reunions de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

El Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB organitza el Tercer Col·loqui Internacional Comunitats Locals i Imperialisme Romà a Occident, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de juny a Palma.

Un grup d’estudiosos britànics, francesos i espanyols especialitzats en la relació entre Roma i el món indígena d’occident, participaran en aquestes jornades, adreçades a estudiants i llicenciats interessats en el tema.

Entre les deu ponències presentades, destaca la conferència «The idea of the provincia in the republican period», de John Richardson, investigador de la Universitat d’Edimburg especialitzat en l’expansió romana a occident.

La tercera edició del col·loqui s’emmarca dins el projecte «Occidens. El Occidente romano durante la época republicana. Modelos de integración de las comunidades indígenas» i constitueix un balanç de la investigació que durant tres anys ha liderat el professor d’Història Antiga doctor Enrique G. Riaza.

Aquestes jornades han estat coordinades pel grup de recerca Civitas de la UIB i compten amb el cofinançament del Ministeri de Ciència i Innovació i la Universitat de les Illes Balears.

Data de l'esdeveniment: 23/06/2011

Data de publicació: 22/06/2011